0

А ктьорите Ивайло Захариев, Йоана Буковска и Любо Ковачев обиколиха Малта, хапнаха морска храна и научиха много за историята на острова по време на няколкодневния си престой.

През уикенда  те зарадваха българската общност там с постановката „Поручик Бенц“.

„Представлението мина чудесно. Събраха се много българи, бяхме в една много хубава зала“, разказа Ивайло Захариев пред „Телеграф“.

Малтийският кръст

Целият екип са очаровани от острова, красивите сгради и морските дарове там.

„Това място се хареса на цялата ни група много. Успяхме да видим края на една буря. Днес вече е слънчево и имаме възможност да обиколим забележителностите, да се запознаем с историята на малтийския кръст, откъде идват знаците им и въобще много техни характеристики. Кухнята също им е много вкусна“, сподели вчера актьорът.

В Малта бе и съпругата му. Силно впечатлени от деликатесите там, те споделиха комично клипче, на което любимата му не разрешава да яде от храната, докато не я заснеме. 

Граница

„Поручик Бенц“ е 15-ото представление извън граница, иначе 75-о, откакто го играем с този екип. Планираме през март месец представление в София“, каза екранният Мартин от сериала „Под прикритие“ и добави: „Успяваме да си отделим време да разгледаме града. Няма да има друга дестинация след Малта, специално за малтийците дойдохме“.

В личния си профил в Инстаграм Иво разказа пред последователите си, че мястото определено се е разраснало доста от предишни негови впечатления: „Малта е пораснала доста. Вече сградите не са само по два етажа, а с доста повече. Но най-вече има сгради с хубави ресторанти“.