0

Н овият Джизъс, който бе заснет да гравира името си и това на своята приятелка в старините на древния римски Колизеум, се оказа 27-годишен български турист с британско гражданство, съобщава DailyMail. Иван е роден в Ловеч и работи, като фитнес инструктор в Бристол. 

Нашенецът бe заснет да дълбае „Иван+Хейли 23“ с помощта на връзка ключове в каменните стени на най-известния амфитеатър в света. 

Историята за поредното оскверняване на Колизеума обиколи света, след като американският турист Райн Луц от Калифорния публикува видео в социалните мрежи. Тогава американецът обяви, че охраната на Колизеума не е проявила интерес към неговите кадри.

Джизъса 2 се вихри в Колизеума (ВИДЕО)

Това е четвърти път за тази година, когато някой си позволява да дълбае символи в римския Колизеум - акт, който се наказва с глоба до 15 000 долара и до пет години затвор.  

През лятото на 2015 година родният футболист Благой Георгиев също бе изловен да пише името на тогавашната си любима Есмер с монета върху камъните на Колизеума. 

Първоначално Джизъса отрече да е увредил старините на Колизеума, но няколко години по-късно се изповяда надълго и нашироко пред руското издание sportsdaily.ru. 

“Аз бях. Наоколо имаше 50 човека, не по-малко. И всички драскаха нещо по стените. Аз също извадих монета и написах на стената името на жена си Есмер. И тогава се започна. Появи се полиция, оказа се, че това е забранено, но за посегателство върху Колизеума бях задържан само аз. Тотално се побърках, а полицаите се смееха на реакциите ми, докато попълваха рапорта. Буквално веднага историята се появи във всички медии. Имаше версии, че това не съм бил аз, че съм бил в същото време на друго място. Няма да кажа кой ги лансира (смее се), разказа тогава футболиста.