0

А вторът на поредицата книги от вселената на „Дюн“, „Междузвездни войни“ и „Досиетата X” – Кевин Дж. Андерсън, пристига за първи път в София. Той ще говори за своята работа в рамките на фестивала „Анивенчър Комик Кон“, който ще се състои на 6 и 7 юли в Експото.

СПЕЦИАЛНО ЗА КОМИК КОН: Звезда от „Живите мъртви“ идва у нас! (СНИМКИ)

Екранизация

Когато говорим за необятния свят на киното, няма как да не споменем един от най-въздействащите филми, излизали някога на голям екран, а именно актуалния „Дюн“. Екранизацията на едноименната фантастика на писателя Франк Хърбърт спечели цели 6 награди „Оскар“, а режисьорът Дени Вилньов създаде с невероятно майсторство и „ДЮН: Част втора“. Част от екипа и на двата филма е авторът Кевин Дж. Андерсън. Той ще разкаже на нас повече за ролята си в мащабните продукции като съавтор на 15 книги от поредицата за пясъчната планета „ДЮН“. Андерсън ще разкрие подробности и за работата си като писател, който има издадени 180 книги, продадени в 24 милиона тираж на 34 езика. Освен на „Дюн“ Кевин Дж. Андерсън е автор и на множество романи от сагата за „Междузвездни войни“ и „Досиетата X”. Но това далеч не е всичко, защото специалният гост на фестивала е писал и романи за Супермен и Батман, както и редица комикси за някои от най-големите световни издателства като DC Comics, Marvel, Boom!, IDW, Wildstorm, Topps и Dark Horse.

ОГЛЕЖДАЙТЕ СЕ! Убиец на зомбита броди из София

Комикси

Художникът от света на популярното издателство Ди Си Комикс (DC Comics) Кристиан Дусе се присъединява към списъка от забележителни гости, с които феновете на най-голямото събитие за поп култура у нас ще се запознаят на живо. Сред шедьоврите, създадени от Дусе, са комиксите Batman, Flash, Batman & Robin, I Аm Batman, Justice League vs. Godzilla vs. Kong. Портфолиото му включва и отличителните творби за Mаrvel Guardians of the Galaxy: Ozone Heroes и „arvel's Hero Project: Astonishing Austin. Кристиан ще бъде и в двата дни на събитието за среща с фенове, автографи, рисуване на живо по поръчка и други активности. 

Художникът на Властелина идва в София за фестивала „Анивенчър“