0

А щън Къчър разкри подробности за автоимунното заболяване васкулит, с което се бори вече от три години. Актьорът от „Двама мъже и половина“ и "Пич къде ми е колата" призна, че е дори е загубил зрението и слуха си. 

Васкулитът е възпаление на кръвоносните съдове, което води до удебеляване на стените и увреждане на органи и тъкани.

„Има стандарти, с които свикваш в живота си, като това да можеш да виждаш ясно... и изведнъж спираш да виждаш“, каза Къчър в разговор с д-р Дейвид Агъс за новата поредица на Paramount+ „Проверката с д-р Дейвид Агъс“.

„Събудих се един ден и осъзнах, че имам проблеми със зрението. Почти не виждах – слухът ми също беше увреден, това наруши равновесието ми, не можех дори да ходя", разказа още Къчър.

Актьорът благодари на съпругата си Мила Кунис за подкрепата. „Тя е най-добрата“, заяви той.

По време на медийната изява Ащън Къчър се появи заедно със своя брат-близнак Майкъл, който страда от церебрална парализа. Актьорът разкри, че личната битка на Майкъл го е вдъхновила да се бори с васкулита.

„Мисля, че здравословното състояние на моя брат ме накара да преосмисля приоритетитe в живота си. Майкъл се срещна лице в лице със смъртта, когато беше на 13 години - тогава той претърпя сърдечна трансплантация“, спомни си Къчър.

Днес животът на Ащън е коренно променен, като актьорът е изцяло отдаден на съпругата си Мила Кунис, дъщеря си Уайът и сина им Димитрий.