0

50 години списание PLAYBOY в Германия. Немците заслужават похвала за ентусиазма. И то във времена, в които печатните издания са изправени пред огромни предизвикателства за оцеляване в океана на интернет платформите. 

По случай юбилея на създаденото от Хю Хефнър списание, от PLAYBOY решиха да направят 50 различни корици на изданието. За целта от редакцията поканиха различни артисти, които да измислят визията на първите страници – художници, фотографи и др.

На някои корици няма живи модели – те са заменени от рисунки, които нямат много общо с обичайната тема на списанието. Но има и такива, близки до традиционния стил на PLAYBOY.

Едно предложение за първа страница обаче се отличи и може да се каже скандализира феновете на списанието.

Поне от коментарите в INSTAGRAM става ясно, че цари масово негодувание. 

Човекът от корицата е представителка на съвремието от Хамбург, известна е като Джералдин Шабрак. Джералдин предпочита обръщението „тя“, въпреки, че е родена като биологичен мъж.

И така, тя с радост позира за юбилея. Денис Карлински, родом от Мариупол, е фотограф.

Мнозина смятат, че моментът е истински прецедент и исторически. За първи път в историята на немския плейбой ще ни бъде представен мъж с грим. 

"Хю Хефнър се преобръща в гроба", пише dzo_dan.

"Моите съболезнования на мъжете", от beileratut.

"Сбогом, Playboy! Какво ти се е случило", пише carmona169.

Други абонати, напротив, хвалят публикацията за подкрепа на queer общността и отдалечаване от остарелите канони.

"Много се радвам, че имам възможност да направя куиър сцената видима! Фактът, че странна личност може да бъде на корицата на Playboy – без бюст, но с космати гърди, е невероятно вдъхновяващ", коментира самата Джералдин появата си в списанието.

Тази корица обаче не е единствената от общо петдесетте по повод рождения ден, които нарушават традициите на мъжкото списание.

Фотографката Естер Хаасе, която снима портрети на Ангела Меркел и други държавни глави, също избира мъж за модел за юбилейния брой и го заснема в типична за Playboy „заешко-съблазнителна визия".

Първият брой на Playboy Германия излиза на 1 август 1972 г. За да съберат колекцията от юбилейни издания, читателите ще трябва да пътуват из страната – в различни градове и региони списанието ще се продава с различни опции на корици.

Еротичното списание за мъже Playboy е основано в САЩ от Хю Хефнър през 1953 г.

Освен модели, много знаменитости му позират голи и полуголи, сред тях Елизабет Тейлър, Синди Крауфорд, Памела Андерсън, Ким Бейсингър, Доли Партън и  десетки други.

Мерилин Монро изгрява на първата корица на Playboy.