0

К им Кардашиян се готви да разкаже историята на холивудската легенда Елизабет Тейлър.

В прессъобщение в понеделник BBC Arts обяви, че е поръчало документални филми от три части за Тейлър от продуцентската компания Passion Pictures.

След 10 години: Спряха играта на Ким Кардашиян

Според изданието, 43-годишната Кардашиян ще бъде изпълнителен продуцент на сериала, който засега е озаглавен „Елизабет Тейлър: Суперзвезда бунтовничка“, заедно с Кари Лиа и Хамиш Фъргюсън.

„Елизабет Тейлър беше безапелационно себе си, боец“, каза Кардашиян за носителката на Оскар в изявление. „Тя е доказателство, че можете да продължите да се развивате и променяте и да имате различни глави в живота си – и тя проправи пътя за всички нас, които дойдохме след нея с този план“, каза риалити звездата.

Поредицата „ще даде достъп до онези, които са я познавали най-добре, включително членове на семейството, приятели и колеги на Елизабет Тейлър от цялата й звездна кариера“, се казва в съобщението.

Също така ще покаже на зрителите как Тейлър се превръща от дете-звезда до най-високоплатената актриса в света и ще предостави нова гледна точна на нейния живот чрез „нечувани досега аудиозаписи, интервюта и невиждани телевизионни кадри“.

Избрали Кардашиян да продуцира и да участва в сериала за Тейлър, защото риалити звездата била последната, която провела интервю с актрисата преди да умре от сърдечна недостатъчност на 79-годишна възраст на 23 март 2011 г.

ШОКИРАЩО: Елизабет Тейлър се тъпчела с 28 различни хaпчета

Тейлър се появява в първия си филм, комедията „Всяка минута се ражда един“ през 1942 г. на 9-годишна възраст. През дългата си десетилетия кариера тя е номинирана за Оскар в категорията за най-добра главна женска роля пет пъти и печели отличието два пъти - през 1961 г. за изпълнението й в драмата „Бътърфийлд 8“ и отново през 1967 г. за работата й в „Кой се страхува от Вирджиния Улф?“.

Личният ѝ живот бе сред най-коментираните от таблоидите през цялата ѝ кариера. Тя беше омъжена осем пъти за седем различни мъже и се бореше със зависимостта.

В изявлението си за предстоящия сериал BBC Arts обеща, че той ще даде на актрисата „значението, което тя напълно заслужава, във всичките ѝ превъплъщения като актьор, бунтар, бизнес магнат и активист – за да разкрие как Тейлър създава планът за съвременна знаменитост".