0

Н осителката на титлата „Мисис Баба“ Ванина Христова категорично заявява, че баба могат да я наричат само нейните внуци. С усмивка си спомня, че когато научава, че ще става баба за първи път, си мислела, че няма да позволи дори на внучка си да я нарича „бабо“.

СТРАШНО ШОУ: Художник направи стриптийз на Мисис Баба! (СНИМКА+ВИДЕО)

„Бях само на 44, когато се роди първородната ми внучка, кръстена е на мен - Ванина. Тогава си казах, че „баба“ няма да ме нарича, аз не се чувствах така. Но когато го чух от нейната уста, то беше толкова мило, разбрах, че това е една от най-сладките думи. Но все пак нека не забравяме, че аз съм баба само за моите внуци“, с усмивка откровено споделя Ванина. И добавя, че не позволява на никого да я сравнява с баба.

Освен Ванина Мисис Баба има още две внучета -  Магдалино, на 10 години, и Ивона, на 8 години. 

Сцена

„Ивона е много темпераментна, тя дори ми даваше съвети как да дефилирам на сцената. Тренира модерни танци и беше мой учител. За разлика от мен тя няма никакво притеснение от камерите и много ми помагаше“, споделя тя. По време на самия конкурс Ивона е плътно до баба си, заедно с майка си. Именно тя й помага във втория тур, където показват най-голямото хоби на Ванина, а именно да шие гоблени. В колекцията й има над 20 гоблена.  Запалва се по бродирането преди 40 години. „Приеха ме по спешност за задържане със сина ми в болница. Тогава леля ми ми показа. Имам много гоблени, сега съм спряла да шия по ред причини, но всички, които съм направила, са рамкирани и имат своето място в дома ми“, разказва Ванина. Освен шиенето на гоблени специалитетът на Мисис Баба са погачите. Няма празник, на който да се събира цялото семейство и на масата да не присъства погачата на Ванина. „Внуците не са имали интерес да ги науча да месят, но малката ми внучка си пада по кулинарията, с майка си постоянно приготвят някакви сладкиши“, споделя Ванина. Самата тя е любител кулинар и харесва да приготвя традиционна българска кухня. Мисли, че това се предава по наследство, защото майка й била много добра зад печката. Въпреки че е модерна жена, Мисис Баба признава, че не е любителка на гурме кухнята.

Забрадка

Явява се на конкурса, за да покаже, че съвременната баба не носи забрадка, не плете терлици и не седи само зад печката. На 59 години продължава да е активна и жизнерадостна жена, защото вярва, че за мечтите няма възраст и добавя: „Мечтите са напълно безплатни, не спирайте да ги правите“.

По образование е строителен техник, завършила е архитектура и вътрешен дизайн, но никога не е работила по тази специалност.

Жени се малко след като завършва гимназия, а на 19 вече е майка. „Завърших задочно след раждането на децата. Не съжалявам, че рано станах майка, нито че се омъжих“, споделя тя. Когато е съвсем млада обаче, остава вдовица. „Мъжът ми почина, когато беше само на 37 години, това беше голям стрес и удар в живота. Отгледах децата си с помощта на майка ми, която беше до мен през цялото време, и докато учех, свекърва ми също. И така животът си тече“, разказва Ванина. В момента работи като пиар в частна фирма. Харесва живота си. Сега, когато е отгледала децата си и внуците й са вече големи, може да си позволи да отдели време за себе си. Спряла е шиенето на гоблени и се отдава на пътешествия.

Сама си прави косата 

Ванина признава, че от малка е кокетка. „Грижа се за външния си вид от малка, винаги съм ползвала хубава козметика“, разказва тя. Смята, че ако човек превърне грижата в рутина, може да забави годините. Прическата си прави сама, макар че посещава фризьор всеки месец за боя. На козметик не ходи, грижи се за кожата си с хубава козметика. Обожава хубавия маникюр, затова редовно го поддържа. „Слагала съм си няколко пъти ботокс, но нямам филъри и никакви други корекции“, обяснява Ванина.

Валери Станев пред „Телеграф“: Искам да бъда супердядо

Валери Станев спечели приза „Мистър Дядо“, като буквално отвя конкуренцията. Конкурсът за него е едно нормално продължение на нещата. „Реших, че след като съм дядо, е добре да бъда супердядо“, и буквално отвява всяка една конкуренция по пътя си до короната. На 57 години той е дядо на две внучета. „Първо се роди Валерия, тя е на 1 година и е дъщеря на сина ми, след това се роди и Симеон на дъщеря ми. Имат разлика около месец. В една година станах два пъти дядо“, с усмивка споделя Валери.

Дом

В никакъв случай новината, че ще има внуци, не го е накарала да се чувства възрастен. Напротив, с голямо нетърпение чакал този момент. „Аз дори давах зор, синът ми и приятелката му имаха дълга връзка около 6 години и аз му казвах – хайде, време е“, споделя Валери. Така се появява и малката Валерия. В момента дядо, син и внуче живеят под един покрив и както самият Валери определя, правят го в пълна хармония. „Ако се наложи да я гледам, мога, оставяли са я, обичам да я храня. Мога да сменям пелени, да я къпя, все пак съм го правил и за моите деца. Но разбрах, че човек трябва да гледа деца като е по-млад, като има повече търпение за това“, разказва гордият дядо. За малката Валерия основно се грижи майка й, а дядото идва на помощ, когато е неотложно. Като преди време, когато дъщеря му оставя Симеон, за да замине на почивка, и той се озовава с две бебета в ръце.

Тяло

Сега предпочита да обръща внимание на себе си. Запален е по фитнеса и няма ден, в който да пропуска тренировка. Влиза в залата, когато е на 42 години. „Аз съм творчески човек, харесвам да пиша, да рисувам, спортът беше нещо за мен непонятно. Когато синът ми беше тийнейджър, ме вкара в залата, покрай него двамата почнахме да тренираме и така вече толкова години, дори и сега пак тренираме заедно“, казва Валери. Обръща внимание на тялото си, а то му се отблагодарява с резултати. И днес Валери може да се похвали с форми, на които много 20-годишни могат само да се възхищават и завиждат. Разбира се, те са резултат от сериозна работа, дисциплина, постоянни тренировки и храна. Годините за него са само едно число, предпочита да отделя внимание на това как ги изживява, а не колко са. И категорично заявява, че за мечтите няма възраст. Пожелава си само да има достатъчно време, за да успее да осъществи всичките.

Стан

Завършил е Средното художествено училище в Смолян, сам прави костюма си за финала на конкурса. Творческа личност е не само по професия, но и по призвание. Умее да прави всякакви неща, а напоследък изработва цветя от разтегателна хартия и бонбони. „Стават страхотни за подаръци, правя и кошница към тях, може да се сложи и бутилка“, с усмивка обяснява Валери. Дипломирал се в училище с уникално пано за стена. „Направих проект, всичко е авторско и го изтъках на стан, два метра и нещо на 3 м“, с гордост обяснява той. След завършването работи за кратко в завод за трикотаж в Плевен, след това се мести в цех за мъжко облекло и дълго време крои модерни и елегантни костюми.

Екран

Споделя обаче, че е човек на промените, в момента, в който усети, че една работа му тежи, е готов да направи промяна и скача в нея с пълни сили.

Така попада в телевизията в Плевен, където над 10 години работи като телевизионен водещ и журналист. Когато телевизията затваря врати, е поканен от друг канал в София и така се мести в столицата. В един момент обаче се налага да започне още една работа и така попада на съвсем друга, напълно различна сфера. Само след две интервюта е назначен за охрана в кaзино. Дългите нощни смени му дават поле за изява и той започва да обмисля сюжет за книга. „Книгата е измислена, но трябва да остане време, за да я напиша, и много се надявам това да стане още тази година“, споделя Валери.

Оформя си брадата всяка седмица

Носителят на титлата „Мистър Дядо“ сам оформя брадата си на всеки 4 дни. Според него добрият външен вид изисква поддръжка и няма нищо лошо в това да си суетен. „Суетата е нещо, което дори те прави много по-прецизен изобщо в живота“. Съвременният дядо използва козметика, през лятото се епилира и задължително е на фризьор поне веднъж в седмицата. Винаги внимателно избира дрехите си.