0

Г орещият въпрос около коледната класика от 1990 г. „Сам вкъщи“ най-накрая получи отговор от икономисти от Федералната резервна банка на Чикаго, а именно колко богато е семейство Маккалистър?

Това е въпрос, на който "New York Times" вече има отговор, тъй като Федералният резерв определи, че семейството на Кевин Макалистър е едно от най-заможните в Чикаго въз основа на стойността на дома им.

ЗЛАТНО ВРЕМЕ: В кухнята на „Сам вкъщи“: Кевин набива пица и сладолед (РЕЦЕПТА)

През 1990 г. къщата е била достъпна само за тези, които са били в единия процент на най-богатите в Чикаго и това е така и днес, според икономистите.

Къщата е била  достъпна за домакинства с доход от $305 000 през 1990 г., което се равнява на около $665 000 през 2022 г.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ: Крис Кълъмбъс се молил на Доналд Тръмп да участва в “Сам в къщи” 2

Питър (Джон Хърд) и Кейт Маккалистър (Катрин О’Хара) е трябвало да печелят по поне 305 000 долара годишно през 1990 г. или около 665 000 долара през 2022 г., за да си позволят къщата, която се намира на северния бряг на Чикаго.

През 2022 г. къщата струва около 2,4 милиона долара. Нищо чудно, че крадците Хари (Джо Пеши) и Марв (Даниел Стърн) са набелязали дома на Маккалистър, за да го оберат във филма.

„Това е Марв, това е златната ябълка“, казва Хари във филма, посочвайки дома на Маккалистър.

РАЗМЕННА МОНЕТА: Тръмп принудил режисьора на „Сам вкъщи“ да го включи във филма (ВИДЕО)

Феновете отдавна спекулират колко богато е семейство Маккалистър, главно защото не е евтино да заведеш 15 членове на семейството на коледна ваканция в Париж. 

„Сам вкъщи“ никога не разкрива какво работят родителите на Кевин, въпреки че отдавна се предполага, че майката Кейт е работила като моден дизайнер, тъй като в дома има манекени.