0

К асим Касимов е само на 21 години от Русе, но се превърна в истинска сензация в „Игри на волята: България“. Той влиза в екстремното риалити не като майстор на спорта, но със заявката, че е мастер на пъзелите. За битките, победите, загубите и разочарованията, Касим разказа повече в ефира на NOVA.

„Имаше моменти, в които ме подценяваха, но не се отказах и се стараех да се докажа и да покажа, че мога много повече“, коментира изненадващото си представяне в игрите Касим.

„Гледам „Игри на волята: България“ още от първи сезон. Беше ми голяма мечта да участвам точно в това предаване, защото съм огромен фен на адреналина като цяло и на нещата, които не могат по никакъв начин да се пресъздадат в реалния живот. Близките ми подходиха с предубеждение когото им казах, че ще участвам, предвид това как съм подготвен физически и заради тежките изпитания. Но си казах, че трябва да рискувам и може да излезе нещо уникално от това.“

За подготовката преди риалитито

„Когато започнаха да ме викат по кастинги, тръгнах на фитнес и ходих на плуване, но това не се оказа достатъчно. Но за краткото време, в което се подготвях, дадох максимума от себе си, за да мога да се представя на ниво“, разказва младият участник.

„Много съм доволен от племето, в което попаднах. Смятам, че там ми е мястото. В племето са събрани различни хора, с различни характери и интереси. Ако можех сам да избирам къде да попадна, бих избрал отново Супергероите“, споделя предпочитанията си Касим.

За предателствата, разочарованията и интригите в племето

„Имаше момент, в който предадох Мани, но към мен също имаше подобни моменти. Каквото си направих ми се върна и на мен. Със сигурност тези моменти не бяха леки, защото решенията, които вземахме на място, ги обмисляш. В реалния живот нещата са различни от тези в играта. С Цецо се сближихме много в началото, особено първата седмица, когато бяхме на Резиденция и бяхме в една стая. Имахме възможност да говорим по различни теми, които засягат живота. Покрай него се сближих и с Вики, но дойде един момент на племенния съвет, когато номинационните гласове отидоха към мен. След като се върнах от битка за спасение, държах да си изясня някои неща, които бях в моята глава. Проведохме един индивидуален разговор двамата с Цецо и получих отговори на въпросите ми. Реших, че моята игра продължава по съвсем различен начин“, разказва гледната си точка за стратегията си Касим.

„Когато Алекса дойде в племето ни внесе спортен дух, който със сигурност ни вдигна. Започнахме рязко да вървим нагоре – Мани спечели капитанската битка, донесе ни храна и огън. Когато Алекса се присъедини към нас, това ни беше последната седмица на Дивата река, след което започнахме да се изкачваме. Отрази се добре на племето, особено във физическите игри“, коментира влизането на Алекса в племето.

„Третата седмица на Териториалната битка всичко, което можеше да се обърка се обърка в рамките на един ден. Още с гласуването на капитанството, когато не гласувах за Мани. След това в играта по трасето изпитах проблеми и след това и при решаването на пъзела.“

„За мен липсата на легло беше едно от най-големите изпитания, защото до сега в живота си никога не съм спал на толкова твърдо. В първите дни дори спахме на плажа на камъни. Горд съм, че успях да се справя с това огромно предизвикателство. Няма свикване, а трябва да се адаптираш според ситуацията. Когато си три поредни седмици на Дивата река, свикваш да спиш на земята. Свикваш и с глада и със студа. Когато отидохме на Резиденция след три седмици на Дивата река и една Стопанство, се видях в огледалото се стреснах“, признава кое най-силно го е притеснявало в предаването.

След излизането от риалитито

„Радвам се, че не отпаднах сам, защото чувството е различно когато си тръгваш с някой друг. Първото нещо, което направихме със Звезди бе да отидем до един магазин и вървейки по улицата, аз хапвах баклава.

Какво каза Касим пред Vbox7 гледайте във видеото!