0

Б ившият бизнес партньор на Тупак Шакур - Гоби Рахими хвърли светлина върху последните дни на легендарния рапър. 

2 PAC бе покосен от четири куршума на кръстовище в Лас Вегас на 7 септември 1996 година. След стрелбата той бе откаран в болница и поставен в медикаментозна кома. Шест дни по-късно най-известният хип хоп изпълнител напусна света само на 25 години. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Кой е поръчителят на убийството на 2 PAC! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Сега Гоби Рахими разкри пред Стейси Робинсън - автор на новата книга за 2 PAC “Тупак Шакур: Истинската биография, че докато рапърът е бил хоспитализиран в централата на звукозаписната му компания “Death Row” са получили заплахи, че той ще бъде убит в болничното си легло. 

Рахими, които режисира няколко музикални клипове на Шакур, по-късно си партнира с него за създаде “24/7 Productions”. Той твърди, че в офиса на лейбъла е получено заплашително съобщение, което гласяло: “Наш човек пътува към Лас Вегас, за да довърши 2 PAC”. 

Разкритията на Гоби Рахими отприщиха нова вълна от конспиративни теории за убийството на 2 PAC, според които рапърът е бил убит в болницата, след стрелбата в Лас Вегас. 

Членове на Death Row Records обаче опровергават поредната конспирация за смъртта на Шакур. В отговор на заплахите от лейбъла Шъг Найт изпратили охранители пред болничната стая на рапъра. Появили се и доброволци от групата на Тупак - Outlawz. 

„Ние Outlawz бяхме там на 24-часови смени. Всеки от нас имаше пистолет. Не спяхме, не сме се преобличали дори“, каза Young Noble от Outlawz. “Бяхме там, готови да открием огън, ако някой дойде с лоши намерения, тъй като полицията не взе на сериозно. Бяхме там горе, строени като проклета армия”, разкри Young Noble.