0

Ч етири имота, притежавани от Арета Франклин към момента на смъртта й, ще бъдат разделени между четиримата й сина месеци след като журито определи, че завещанието от 2014 г., написано от Арета Франклин и намерено между възглавниците на дивана й за заместващо ръкописното завещание от 2010 г., което бе открито заключено в шкаф .

Съдията, който се разпорежда с имуществото на Арета, заяви, че ще изпълни последната воля на Кралицата на соула, изразена със завещанието й от 2014 г., като ще разпредели недвижимите й имоти между синовете й. 

Завещанието беше намерено, след като племенницата на певицата  Сабрина Оуенс, претърси дома й в предградието на Детройт за документи, след като  Франклин почина от рак на панкреаса през 2018 г. без официално завещание.

Синът на Арета - Кекалф Франклин, ще получи имота,  в който са намерени завещанията. Той беше оценен на 1,1 милиона долара през 2018 г., но стойността му се повиши. Синът й Едуард Франклин ще получи друг имот от завещанието от 2014 г., а синът й от продуцента Тед Уайт - Тед Уайт Втори ще получи сумата, взета за имот на неговата майка, продаден  за 300 000 долара. 

Четвъртият имот на стойност над 1 милион долара вероятно ще бъде продаден, а печалбата ще бъде разпределена между четиримата й сина, включително Кларънс Франклин, който живее в център за подпомагане. 

Откриването на две ръкописни завещания месеци след смъртта на  Арета Франклин доведе до спор между синовете й за това какво е искала да направи майка им с недвижимите си имоти и други активи.

И в двете завещания Франклин казва, че четиримата й синове ще споделят доходите от нейната музика и авторски права. Но във версията от 2014 г. Кекалф Франклин е обявен за изпълнител. Тед Уайт беше обявен за изпълнител във версията от 2010 година. 

Друго изискване в нейното завещание от 2010 г. е, че 53-годишният Кекалф и 64-годишният Едуард „трябва да вземат бизнес класове и да получат сертификат или диплома“, за да се възползват от нейното имущество. Тази разпоредба е премахната от завещанието на Арета Франклин от 2014 година.  

Завещанието от 2014 г. е трудно четливо и включваше драсканици и рисунка на усмихнато лице до нейния подпис.