0

Г олемите приходи от музикалната кариера на певицата Риана вече не са толкова големи, колкото приходите, които влизат в касичката ѝ от други места. Феновете на барбадоската вече се питат дали това не означава край на музикалната ѝ кариера.

Преди по-малко от 20 години тя беше просто бедна студентка от Барбадос, която имаше само хубав глас и огромна амбиция да покори света.

Авторитетното списание Forbes поставя Риана на първо място в класацията си за най-богати жени, които са тръгнали от нулата.

През годините тя демонстрира убийствен бизнес нюх. Никой не може да обясни как Риана избира къде да инвестира. Факт е обаче, че всичките й инвестиции са много печеливши.

Кариера

По оценки на изданието актуалната стойност на състоянието на Риана надхвърля 1,7 млрд. долара. Тя реши да се посвети на майчинството и сложи на пауза музикалната си кариера.

ЗВЕЗДЕН ДЕБЮТ: Риана показа за сефте второто бебе (СНИМКИ)

Последният й студиен албум „Анти” излезе през далечната 2016 г. Оттогава Риана е пуснала само сингъла Lift Me Up, който стана основа на саундтрака на филма „Черната пантера 2 Уаканда завинаги”. 

В цялата си музикална кариера Риана има издадени общо осем албума. Тя има 14 сингъла, които са влизали в топ 100 на Billboard. За 18 години тя е продала 60 млн. албума и общо 215 млн. дигитални копия на сингли.

Състояние

Това обаче съвсем не е основната дейност на певицата. Робин Риана Фенти, както е пълното й име, е партньор в джойнт венчър с модния гигант LVMH. Певицата държи 50 процента от фирмата за луксозни дрехи.

Общата фирма се оценява на един милиард долара. Към това се добавят 30 процента в компанията за луксозно бельо Savage Fenty, която се оценява на три милиарда долара. 

Риана е партньор и на Puma във фирма за производство на спортни стоки. Не на последно място тя е съдружник с Джей Зи в стрийминг платформата Tidal.

Портфолиото от компании се допълва от производителя на луксозни стоки Manolo Blahnik. 

ЛУКСЪТ Я ГАЛИ: Риана висна 139 карата диаманти на бременния корем (СНИМКА)

Общата оценка на компанията майка на Риана Fenty Beauty в края на 2023 г. Е 2,8 млрд. долара. Цената на модния бизнес на певицата расте с лавинообразни темпове.

Тя е ориентирана почти изцяло към маркетинг и продажби през социалните мрежи. Само в Инстаграм Fenty Beauty има повече от 12 млн. последователи