0

П евицата Селена Гомес заяви, че приключва с кариерата си на певица. Певицата планира да създаде един последен албум и след това да се фокусира върху актьорската си кариера.

По нейни думи "колкото повече остарява, толкова повече й се иска да намери нещо, на което да се спре". В подкаста "Smartless" Селена казва още: "В идеалния случай бих искала да се съсредоточа върху кариерата си на актьор."

От ранна възраст Гомес иска да бъде "сериозна актриса". Музикалната ѝ кариера започва само защото Disney се обръща към нея да създаде албум, докато се снима в ситкома "Магьосниците от Уейвърли Плейс". "Мислех си, че ще е забавно и повече от всичко го приемах като хоби", признава тя. "Исках да бъда актриса. Никога не съм възнамерявала да ставам певица на пълен работен ден, но очевидно това хоби се превърна в нещо друго", казва тя. 

От 2013 г. насам Гомес издава три студийни албума, в които са песните "Come & Get It", "Same Old Love" и "Lose You to Love Me". През 2022 г. тя печели първата си награда "Грами" за най-добър латино поп албум "Revelación", а в края на миналата година издава най-новия си сингъл "Single Soon". Превърнала се в тийн икона благодарение на "Магьосниците", в момента Гомес участва и във високо оценения от критиката сериал "Убийства в сградата" заедно с Мартин Шорт и Стив Мартин.

Именно преплитането между музикалната и актьорската ѝ кариера ѝ се е отразило, споделя тя в подкаста, отчасти заради борбата ѝ с психичното здраве - тема, за която говори открито в документалния си филм от 2022 г. "Selena Gomez: My Mind & Me". Макар да признава, че нищо не я принуждава да избира между музиката и актьорството, тя обяснява, че може да й се наложи да направи подобен избор в бъдеще. "Искам да се отпусна, защото съм уморена".

В допълнение към заниманията си с музика и актьорско майсторство, през 2020 г. Гомес основа и козметичната си компания “Rare Beauty“, която определя като "най-големият подарък". "Стартирах я по време на COVID-19 и не мога да бъда по-благодарна", добавя тя. "Наистина се гордея."