0

Р апър загина в кърваво покушение, а други трима са ранени след стрелба от засада миналата неделя. Убият изпълнител е Хулио Фолио, който празнувал рождения си ден с приятели в град Тампа, Флорида.

Смъртта на Фолио, чието истинското име на Фолио е Чарлз Джоунс, бе потвърдена от неговия адвокат.

Чернокожият рапър първоначално отседнал в апартамент под наем, но е изгонен от там заради прекалено шумния купон. Компанията се преместила в хотел „Холидей ин“, където рапърът е причакан от засада на паркинга.

Преди смъртта си Фолио споделил стори в Instagram, показващо как празнува 26-ия си рожден ден (който е бил два дни по-рано) с парти край басейна заедно с приятели и фенове.

.

 .
X

Полицията разкри, че Хулио Фолио и трите други жертви са били в колите си на паркинга, когато неидентифицирани нападатели са открили огън по тях.

Ченгетата преглеждат записите от камерите за наблюдение от хотела, като засега  няма арестувани заподозрени.

Фолио бил в дългогодишна вражда с конкурентна банда, съобщават местните медии. Негов братовчед е бил убил с още трима тийнейджъри през 2018 г. също по време на рожден ден, но тогава рожденикът е бил брата на Хулио.

През 2021 г. Фолио оцелява след друг опит за покушение, докато записва песни в звукозаписно студио. След стрелбата по него рапърът се подиграл на нападателите с публикация в Instagram, пишейки че „всичките пропуснали цели 100 изстрела“.