0

Х оливудската суперзвезда Леонардо Ди Каприо призовава да се сложи край на изсичането на местните гори в Австралия, за да се защити местообитанието на критично застрашения бързолетен папагал.

ПОРЕДНАТА БРОЙКА: Хванаха Леонардо ди Каприо със сестрата на Кейт Мос

Актьорът и природозащитник обърна внимание на тежкото положение на птицата, като съобщи на 62 милиона свои последователи в Instagram, че унищожаването на местообитанието на папагала в Тасмания продължава, въпреки че според експертни оценки в дивата природа са останали само 750 екземпляра.

"Австралийското правителство обеща, че ще предотврати всяко ново изчезване. Природозащитниците продължават да ги насърчават да спазват ангажимента си за нулева сеч", написа Ди Каприо.

В публикацията си Ди Каприо посочва съдебната победа на фондация "Боб Браун" от миналата седмица, която е осигурила временна забрана за сеч в горски район южно от Хобарт.

Подкрепяната от Ди Каприо природозащитна организация Re:wild привлече вниманието на актьора към намаляването на популацията на бързолетния папагал и към съдебното дело.

Де Ниро натупал ди Каприо по време на снимки!

"Леонардо Ди Каприо постави Тасмания на картата на света и тежкото положение на бързолетния папагал вече е наистина глобално", казаха от "Боб Браун".

"Радваме се, че Лео напълно подкрепи нашата кампания за прекратяване на изсичането на местните гори и спасяване на критично застрашените папагали. Каним Леонардо в Тасмания, за да се запознае лично с този красив остров, неговите гори и дива природа", добавиха от организацията.