0

Л егендата на Холивудското кино Робърт де Ниро се отбил на друга звезда във филмовото изкуство – Леонардо ди Каприо по време на снимки.

ТИТАНИЧНАТА СХВАТКА: Де Ниро и Тръмп се захапаха като питбули

Един от малкото хумористични моменти в „Убийците на цветната луна“ включва гребло, масонска ложа и дупе на носител на Оскар.

В новата уестърн драма на Мартин Скорсезе, Ърнест Бъркхарт (Леонардо ди Каприо) несръчно изпълнява план за убийство, който завършва с катастрофа, а чичо му Уилям Кинг Хейл (Робърт де Ниро) го дисциплинира кара племенника си да се наведе и многократно го удря с дървено гребло.

НА СЪДЕБНАТА СКАМЕЙКА: Осъдиха Робърт де Ниро!

Операторът на филма Родриго Прието каза пред Insider, че Де Ниро наистина е удрял Ди Каприо на снимачната площадка. „Имаше някаква подплата на задника му. Но можеше да се каже, че Де Ниро наистина го удря“, каза той. „Спомням си, че снимахме сцената няколко пъти и си мислех: „О, това трябва да боли“, добави Прието.

СЕЗОНЪТ НА НАГРАДИТЕ: Вижте номинираните за „Златен глобус“ (ПЪЛЕН СПИСЪК)

По думите му сцената с пляскането не е била включена в началния сценарий. „Не мисля, че това беше в първия сценарий“, спомня си той. „Това беше нещо, което е добавено и е изненадващо“, каза Прието.

СЕНЗАЦИОННО: Леонардо ди Каприо официално е свален от пазара (ВИДЕО)

Операторът видя физическата ангажираност на Ди Каприо към сцената като знак за неговия професионализъм. „Лео е отдаден на професията. Ще направи всичко за ролята“, заяви той.

ЖЕРТВИ НА БЮРОКРАЦИЯТА: Мартин Скорсезе и Джони Деп блокирани с куп звезди в Италия

Сцената е позволила на де Ниро да изрази гнева си, който е таил към колегата си. По-рано Скорсезе заяви, че той и де Ниро се дразнели от импровизациите на ди Каприо. „От време на време Боб и аз се споглеждахме и  въртяхме очи, казвайки на ди Каприо, че няма нужда от тази импровизация“, каза режисьорът.