0

П рез последните месеци светът разбра за семейните драми на холивудската звезда Кевин Костнър и лакомата му жена Кристин Баумгартнер, но чак сега става ясно каква красавица ги разведе.

ГРЪМ В РАЯ: Кевин Костнър се развежда след 19 години брак

ВЪЛЧИ РАЗВОД: Тежка раздяла и олекнала банкова сметка очаква „танцуващия с вълци“

ОСКУБАХА ГО ЯКО: Ето каква издръжка ще плаща Кевин Костнър на жена си

Това е 53-годишната американската адвокатка Лора Васер, която прибави към звездния си букет от клиенти и „Танцуващия с вълци“.

Тя постигна  успешно споразумение в бракоразводното дело на Костнър и Баумгартнер и увеличи списъка си с победи . С това доказа, че една красавица може да е и блестящ професионалист.

Васер и нейният екип, представляващ Кевин Костнър, с умели юридически маневри спряха четиримесечния съдебен спор за подялба на имуществото и издръжката, който дни наред се радваше на медиен интерес.

Съпругата на Костнър се съгласи на споразумение, като с това се прекрати чакането на решението на съда, евентуално обжалване от недоволната страна и натискът на медиите, любопитстващи как ще приключи сагата.

Васер за пореден път показа защо я наричат “кралицата на развода”.

В нейните архиви вече са запазени бракоразводните дела на Джони Деп и Амбър Хърд, Анджелина Джоли и Били Боб Торнтън, както и Анджелина Джоли и Брад Пит, Бен Афлек и Дженифър Гарнър, а Ким Кардашиян разведе два пъти – първо при развода с баскетболиста Крис Хъмфрис, а след това и от Кание Уест. 

Нейни клиенти са Кристина Агилера, Патриша Аркет, Мария Шрайвър и д-р Дре, Аштън Къчър и много други.

Васер е “правен дракон”, изключително решителна и привидно много студена личност и перфектен познавач на семейното право и бракоразводната практика, която обикновено е доминирана от мъже.

“Казвам се Лора Алисън Васер, така че инициалите ми са LAW ( б.ред.: на английски „право”), родителите ми бяха адвокати - казва тя в обширно интервю, направено с нея от Business Insider.- Когато преди години ме попитаха дали аз самата ще бъда адвокат като баща си, казах: "Никога". И тогава едно лято, когато бях в колежа, му помагах в офиса, за да спечеля малко пари. И честно казано, аз се влюбих в работата”.

Днес ослепителната красавица, почитателка на луксозната мода, възпитаничка на престижния университет “Лойола”, работи усилено, за да раздели известни двойки чрез адвокатската си кантора Wasser, Cooperman & Mandles в Лос Анджелис.

Както известни и богати жени, така и известни и богати мъже искат Кралицата на развода да ги представлява, когато браковете им, често пред очите на обществеността, започват да се разпадат.

Васер, по собствените й думи, няма предпочитания - 50 процента от клиентите й са жени, 50 процента са мъже. Финансите са нейната силна страна, която е най-важна при разводите в Холивуд и често е най-чувствителната част от семейните драми.

Юристката работи срещу 1000 долара на час. За разлика от колегите, които често правят отстъпки на известни личности за сметка на рекламата, при Васер тази дума не съществува.

Тя живее в Лос Анджелис, където е израснала, с двамата си синове тийнейджъри. Децата й са резултат от връзки с две бивши гаджета, с които не е имала брак, тъй като не вярвала в него.

“Бях женена за много кратко, когато бях на 25 години. Оженихме се по време на следването ми, разведохме се, след като взех адвокатския изпит. По-скоро съм в контакт със семейството му, отколкото с него. Продължи 14 месеца и когато се разделихме, нямах нищо, освен дългове и питбул на име Раул. Бяхме недорасли за брак”, споделя тя и добавя, че не мисли за нова сватба. - Знам, че никога повече не бих била толкова красива булка... А може би и скъперничеството ми оказва влияние. По принцип съм хипи, което не може да бъде с един мъж цял живот”.

Тя се е представлявала сама по време на собственото си бракоразводно дело, припомня Kurir.

“Не съм романтична и не знам как да се омъжа - каза тя, - но затова знам отлично как да се разведа”, казва не без чувство за хумор хубавицата, която спаси и Кевин Костнър от лапите на жена му. Щастливо разведеният любимец на дамите на пропуска да се забавлява след развода, включително и на сцената с китара в ръка, което показва, че му е олекнало повече на душата, отколкото банковата сметка.