0

Г олямата актриса Мерил Стрийп разкри коя е най-любимата й любовна сцена в изключителната й кариера.

СЪЛЗИ В КАН: Мерил Стрийп получи „Златна палма” (ВИДЕО)

Носителката на „Оскар“ отличи известната си сцена с шампоан с Робърт Редфорд във филма от 1985 г. „Отвъд Африка“. В епичната романтична драма Стрийп играе ролята на датска баронеса, която се влюбва в ловец на едър дивеч, изигран от Редфорд, докато управлява плантация за кафе в колониална Южна Африка.

По време на запомняща се сцена от филма Редфорд нежно измива косата на Стрийп край река, докато рецитира стихове от поемата на Самюъл Тейлър Колридж „The Rime of the Ancient Mariner“.

„Това е секс сцена в известен смисъл, защото е толкова интимна“, каза 74-годишната актриса по време на разговор в сряда в Театър Дебюси в Кан. „Виждали сме толкова много интимни сцени, но не виждаме това любящо докосване, тази грижа“, добави тя.

Докато говори в Кан, Стрийп припомни, че първоначалното заснемане на сцената не е било много приятно. Тя и Редфорд са били предупредени от продукцията да внимават за потенциално опасни диви животни наблизо. „Имахме лъвове, но те бяха внесени от Калифорния и уж бяха опитомени, но с оказа, че не са. И второто нещо, което ни казаха, е животното, което убива най-много хора в Африка, е хипопотамът, ако попаднете между хипопотама и водата това ще е краят“, разказа още тя.

Режисиран от Сидни Полак, „Отвъд Африка“ е базиран на едноименната автобиографична книга на Карън Бликсън от 1937 г. Филмът беше касов хит и получи 11 номинации за Оскар, включително за най-добра актриса за Стрийп.

Във вторник Стрийп получи двуминутни овации, когато й беше връчена почетната Златна палма по време на церемонията по откриването на филмовия фестивал в Кан 2024 г.