0

М ет Гала е несъмнено най-голямата вечер на модата в годината - но няколко знаменитости, които излязоха на червения килим на престижното събитие, доказаха, че това е и отличен пример за това, че отчаяното желание да бъдат запомнени може да се обърка ужасно. 

Защото, докато много гости на тазгодишната гала бяха удивителни с модния си външен вид, няколко претърпяха катастрофални стилови провали, че оставиха червения килим да изглежда повече като парад за Хелоуин.

Дрескодът за тазгодишното събитие бе "Градината на времето". Луди прически, прозрачни рокли и странни опити за костюми бяха дефилирани пред камерите.

Моделът Амелия Грей Хамлин предизвика голямо вълнение, когато пристигна на червения килим, облечена в нещо, което изглеждаше като надута жълта мини рокля, пълна с розови цветя.

Амелия Грей Хамлин

 Амелия Грей Хамлин
Getty Images

Цялостният ефект приличаше повече на пинята парти, отколкото за червен килим, пише Daily Mail.

На другия край на спектъра беше певицата Лана Дел Рей, която можеше да присъства на костюмирано парти с горска тематика, а не на гала вечер, изпълнена със звезди.

Лана Дел Рей

 Лана Дел Рей
Getty Images

Облечена в това, което може да се опише само като костюм, вдъхновен от дървото, тя носеше дълга до земята бежова рокля без презрамки, която включваше блестящи бодливи стъбла, простиращи се по цялата ѝ дължина. Добавянето на още един забавен привкус беше огромната мрежа против комари, правейки да изглежда така, сякаш Лана се канеше да се втурне в тропическите гори за едноседмично пътуване.

Дантелата беше много рисков избор за много звезди на червения килим на тазгодишната Мет Гала, като няколко знаменитости, които избраха пикантната материя, завършиха с катастрофални резултати.

Дуа Липа беше една такава звезда, която бе облечена докрай в черна дантелена „рокля“, която по-скоро прилича на плажно прикритие.

Getty Images

22-годишната инфлуенсърка и YouTube звезда Ема Чембърлейн претърпя моден провал, обличайки сиво-кафява дантелена рокля, която я накара да изглежда като ствол на дърво, отсечен в разцвета на силите си – много далеч от стилната звезда, която я сме я виждали.

Ема Чембърлейн

 Ема Чембърлейн
Getty Images

Mного хора, които избягаха от дантелата, пак не успяха да избегнат сериозна грешка в стила.

Актрисата и инфлуенсър Джесика Серфати привлече вниманието със своята рокля, която беше украсена с цветя и приличаше все едно сама си я правила по домашен бит и техника в училище. Сякаш това не беше достатъчно лошо, след това тя премахна крещящия външен слой, за да разкрие прозрачен неоново розов долен слой, след което остави невероятно оскъдния си сребърен сутиен на дисплей - далеч от изисканата елегантност, която Мет Гала трябваше да представлява.

Джесика Серфати

 Джесика Серфати
Getty Images

Имаше и такива гости, които приеха прекалено буквално тематиката. Звездата от Бродуей Дж. Харисън Гий се облече като гигантска буболечка, слагайки голяма златна шапка, оформена като антени.

Дж. Харисън Гий

 Дж. Харисън Гий
Getty Images

Впечатление направи и риалити звездата Ким Кардашиян, която беше стегнала толкова корсета си, че феновете се зачудиха дали тя може да диша и къде са отишли ребрата и органите ѝ.

Ким Кардашиян

 Ким Кардашиян
Getty Images

Въпреки всичко имаше и такива звезди, които заслепиха с красотата си червения килип. Пример за това бе певицата и актриса Дженифър Лопес, която остана вярна на своята естетика.

Тя бе облечена в ефектна прозрачна рокля, която блестеше с кристали и сребърни перли, имаше драматично, скулптурно деколте, което се разширяваше в елементи, наподобяващи клони, и подчертаваше всяка нейна поза.

Джей Ло

 Джей Ло
Getty Images

Шакира знае как да привлече внимание. Певицата направи точно това, когато се присъедини към колегите си от цял ​​свят в Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк. За грандиозния повод тя се появи в ярка червена рокля, която перфектно контрастираше със зеленото на килима.

Тоалетът беше рокля без презрамки с дълбоко сърцевидно деколте и триъгълни изрези в ребрата. В центъра на гърдите ѝ имаше ослепително цвете с червен скъпоценен камък в средата, а на китките - ръкави, които приличаха на гигантски червени рози. Отпред роклята имаше висока цепка за краката, докато отзад имаше дълъг шлейф, който се вдигаше, докато певицата вървеше.

Шакира

 Шакира
Getty Images

Актрисата Зендая привлече вниманието с не една, а две поразителни визии.

Зендая

 Зендая
Getty Images

Зендая

 Зендая
Getty Images

Рапърката Ники Минаж бе в рокля на Marni, покрита с ръчно рисувани метални цветя.

Ники Минаж

 Ники Минаж
Getty Images

От своя страна моделката Джиджи Хадид бе в триизмерна бална рокля на Thom Browne с цветя.

Джиджи Хадид

 Джиджи Хадид
Getty Images

Носителката на "Оскар" Никол Кидман облече рокля от Баленсиага, изработена от бял копринен сатенен корсаж без презрамки и пола върху пола по цяла дължина от протрита черна органза. Кидман съчета роклята с 84-каратови диаманти.

Никол Кидман

 Никол Кидман
Getty Images

Гала вечерта беше изпълнен с уау моменти, но нито един толкова драматичен като пристигането на Карди Би. Рапърката се появи най-обемната рокля на вечерта, масивна черна конфекция, която включваше деколте от раменете, което водеше до огромна пола, която се простираше почти по цялата ширина на стълбите на музея Метрополитън. Визията беше завършена с диаманти и изумрудени бижута.

Карди Би

 Карди Би
Getty Images

Разбира се вечерта не мина и без 18+ моменти. Моделката Емили Ратайковски не остави нищо на въображението, като се си показа дупето

Друга ексцентрична личност, която събра погледите бе рапърката Доджа Кет. Тя "облече" бяла рокля – или, някои биха казали, дълга мокра тениска.

Доджа Кет

 Доджа Кет
Getty Images

Тя съчета външния вид, който включваше блестящи рисувани сълзи, падащи от опушения ѝ вид, и избра да носи естествената си коса в изчистена елегантна прическа.