0

В секи зрител на култовия филм "Титаник" поне веднъж се е чудил защо главният герой Джак (Леонардо ди Каприо) не се качи на импровизирания сал до Роуз (Кейт Уинслет) и така не спаси живота си.

Но изглежда, че мистерията е разгадана веднъж завинаги.

Филмът "Титаник" е една от най-известните истории в света и макар в началото да изглежда като романтичен филм, завършва с истинска катастрофа, както и със смъртта на главния герой.

Роуз, изиграна от Уинслет, успява да оцелее благодарение на факта, че можеше да разчита на плаващата врата, докато голямата й любов Джак (Ди Каприо) намери края си хванат за парчето дърво.

Почти всеки, който е гледал този филм и особено тази сцена, е на мнение, че можеше да свърши съвсем различно и че на импровизирания сал имаше достатъчно място за Джак.

Вечната мистерия вече е разгадана от режисьора на филма Джеймс Камерън, който разкри, че е направил анализ и е стигнал до заключението, че само един човек може да е оцелее.

„Оттогава направихме задълбочен съдебномедицински анализ с експерт по хипотермия, който възпроизведе сала от филма", разкри режисьорът.

Той продължи да обяснява подробностите на анализа.

„Взехме двама каскадьори с точната телесна маса на Кейт и Лео“, обясни Камерън за процеса, „и поставихме сензори навсякъде и вътре в тях, поставихме ги в ледена вода и тествахме дали те биха могли да оцелеят чрез този или онзи метод”.

„И отговорът беше, че няма начин и двамата да оцелеят, само един може да оцелее“, споделя той.

„Така че направихме научно изследване, за да сложим край на цялото това нещо и да сложим край на дебата веднъж завинаги“, сподели режисьорът.