0

В ероятно произлизащо от „Всички сме чада Божии, всички сме по Негов образ и подобие“ е решението на Ватикана да разреши гей благословиите.

Какви са ги вършили досега обаче, без благословии и какво е християнското им бъдеще, че и католическо такова, без папската благословия? Кой каквото правил дотук, правил, индулгенцията важи занапред, докато развратът не стане до такава степен непоносим, а гейовете пълни с претенции, че папският ферман да трябва да бъде преработен. Но не са ли именно в тази институция най-много обвинени в блудство, хомосексуализъм и прочие, така щото с лека ръка се самоблагославят или що...

Който е грешен, нека първи хвърли камъка, ама тук се хвърлят направо стъкълца в лицето на народонаселението, което е най-малко благословеното в деянията си. Истинската жена и майка иска благословия за децата си, истинският мъж иска благословия за плодородие, а ватиканът му с ватикан дал благоволение да се благославят инаквите. И какво, тази благословия ще им позволи да си родят дете или ще чакат с вперен поглед коя истинска жена, заченала от истински мъж, ще се откаже от рожбата си, за да я осиновят.

Закъде сте без нормалните полове момчета, закъде сте и как да стане размножението във Вселената. Не бива да се съди никого, пратен на тази Земя със своята различност, но чак пък така широко отворени райските двери е малко похотливо. Наредете се на опашката пред онези, които имат плодовитост за планетата, които пекат хляба ни, които орат нивите ни. Защото ако те не са благословени, вашата благословия е зананикъде.

И е чудесно, че Негово Светейшество се занимава с такива въпроси, чунким гладът по света спря, болните са изцерени, духовно гладните са наситени... И въпросът ми е що за привилегии произтичат от това, ако тази или онази гей двойка не е вярваща. Ще бъде едно празно бръщолевене в розовите глави на двойката. Ще бъде благословия за принадлежност или отритване от обществото. Или ще стане като в политически коректен американски филм, където хетеросексуална двойка кани на гости гей такава, които са им съседи. И настава едно бледолилаво дърдорене с пудрен ефект, докато кутрето на ръката се надига заедно с чашата шампанско. Но това не е истинско и не е искрено. То е единствено политкоректно и нищо повече. Сега пък особено, след като папата помилва това малцинство придаващо му статут и йерархия пред останалите.

ДА - ДА, АМА НЕ: Ватиканът с объркана теза за гей сватбите! (СНИМКА)

*Коментарът е написан специално за "Телеграф"!