0

“Не става по-лесно“. Така Робърт де Ниро отговаря на въпрос на „Гардиън“ дали нещата с децата стават по-лесни с годините. Но макар и на 80 г., той говори мило на петмесечното си бебе и обича да прекарва време с него.

“Каквото такова. Всичко е наред. Искам да кажа, че не вдигам тежко. Аз съм там, подкрепям приятелката си. Но тя върши работата. И имаме помощ, което е толкова важно”, разказва Де Ниро за ежедневието с невръстната си дъщеря Джиа Вирджиния и 45-годишната си партньорка Тифани Чен. Джиа е седмото дете на един от най-завладяващите съвременни актьори.

С бебето всичко е по-различно от по-големите му наследници, най-малкият от които е на 11 години.

ГОДИНКИТЕ МУ НАТЕЖАХА: Робърт де Ниро призна, че е прекалено стар да носи 5-месечното си бебе

Попитан за намеренията му за близкото бъдеще, Де Ниро споменава сериал за Нетфликс, но най-вече -  „да остане жив“. „На моята възраст мисля за това“, добавя той. „Всичко, което правя, от гледна точка на времето, е важно. Каквото и да мисля да правя след две години, по-добре да мисля да го направя сега”.

Интервюто за „Гардиън“ е по повод последния филм на актьора „Убийците на цветната луна“, който е десетата му обща продукция с режисьора Мартин Скорсезе за последните десет години. Той избягва да говори за приятелството им, но пък е твърде приказлив по отношение на Доналд Тръмп. „Толкова много ме разстройва, че някой като него може да стигне толкова далеч в нашата политическа система“, казва Де Ниро.

ДЕ НИРО СМЕНЯ ПРОФЕСИЯТА, става таксиметров шофьро! (СНИМКА+ВИДЕО)

Той отделя много място в разказа си за баща си, който е бил художник, но напуска дома им, когато Робърт е на 2 години. Де Ниро-старши учи при германски имигранти, работи като келнер с Тенеси Уилямс и като нощен пазач в музея „Гугенхайм“ заедно с Джаксън Полак. Майката на Робърт, също художничка, се отказва от кариерата си, за да отглежда единствения си син сама.