0

Х арисън Форд няма никакво намерение да се отказва от актьорството, въпреки че е на 81 години. Както самият той заяви в скорошно интервю с Крис Уолъс, пенсионирането не е в плановете му.

Страст

„Не се справям добре, когато нямам работа. Обичам да работя, обичам да се чувствам полезен. Той е моят Джоунс, така че искам да бъда полезен“, каза той, очевидно отправяйки препратка към ролята на Индиана Джоунс. Когато бе попитан какво харесва толкова много в актьорската професия, Харисън Форд каза: „Това са хората, с които работиш. Интензивността и интимността на сътрудничеството. Това е комбинираната амбиция, изкована по някакъв начин от думите на една страница". „Не планирам какво искам да правя в дадена сцена и не се чувствам принуден да направя нещо, но естествено съм повлиян от образа и сцената, върху която работя“, добави той.

Минало

Въпреки това, дори и да не се отказва от актьорския занаят, Харисън Форд възнамерява да изостави ролята на Индиана Джоунс. „Това е последният филм от поредицата и последният път, когато ще играя този герой“, каза той пред списание Total Film. Филмът „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ се очаква да излезе на 30 юни 2023 г.