0

А ктьорът Робърт Патинсън спазва строга диета, за да поддържа тялото си във форма за роли във филми като „Здрач“ и „Батман“.

„Да следиш колко калории поглъщаш на всяко хранене води до пристрастяване и е твърде късно, когато осъзнаете колко коварен е този навик“, каза Патинсън пред британския вестник „Evening Standard“.

Звездата от „Хари Потър: Огненият бокал“ сподели, че е опитал почти всички модерни хранителни тенденции. „Опитах всичко, за което можете да се сетите. Веднъж не ядох нищо друго освен картофи в продължение на две седмици. Просто добавях хималайска сол към варените картофи и ги изяждах. Изглежда, наистина помага за детоксикацията. Определено отслабвате", посочи той.

Актьорът си е поставил за цел за 2023 г. - да придобие последователни хранителни навици, като добавя, че вече е опитал кетогенна диета.

В интервю, посветено на превъплъщението му във ролята на Батман, Патинсън разкри, че е тренирал непрестанно и този режим се е оказал много изтощителен за него. Това негово изказване отприщи вълна от критики.

„Беше ми неудобно да говоря за програмата от упражнения, които изпълнявах тогава. Създадох си много проблеми “

„Тези изявления не ме пускат. Просто ми беше неудобно да говоря за програмата за упражнения. Получих много критики, защото признах, че не спортувам“, оправда се Робърт Патинсън.