0

З вездата на босненската музика Дино Мерлин ще отпразнува своя 60-годишен юбилей на Гребната база в Пловдив през септември. Изпълнителят на тоталния хит „Йорговани“ ще бъде специален гост на BalkanFest – най-големия фестивал за балканска музика у нас, който ще се проведе на 22 и 23 септември.

Азис

Дино Мерлин е любим музикант и текстописец на целия полуостров, посрещан е с пълни зали и стадиони. На 12 септември босненецът ще навърши 60 години, но празненствата около личния му юбилей ще продължат и в Пловдив, където Мерлин ще изпълни вечните си хитове, а публиката ще има възможността да пее в един глас с него. Специален гост на събитието ще бъде и Краля на попфолка, българската звезда със световна слава – Азис. Именно той ще подгрее и феновете за появата на Един Дервишхалидович, както е истинското име на босненеца.

ГОЛЯМА БАЛКАНСКА ЗВЕЗДА няма да пее повече?

Звезди

Обичаната сръбска певица Цеца ще изпее най-големите си хитове в първия ден на фестивала, съобщават организаторите. На сцената ще видим и гръцкия певец с кадифен глас Янис Плутархос, който ще изпълни голяма част от мелодичните си песни – File, Giati Eho Esena и др. Много настроение и веселие ще преживеем с брилянтния музикант Кристиан Азирович, обявен за „най-добър тромпет на Гуча“, и неговия оркестър, спечелили многократно признание по света. Група „Колония“ от Винковци, Хърватия, известна с разнообразните си хитове и издала над 12 албума, ще бъде гост във втората вечер на фестивала.