0

С емейната бизнес драма на HBO "Наследство" в понеделник спечели „Еми” за най-добър драматичен сериал, завършвайки звездната гала в Холивуд в чест на най-добрите телевизионни сериали. Другите номинирани бяха "По-добре се обадете на Сол", "Еуфория", "Озарк", "Раздяла", "Игра на калмари", "Странни неща" и "Жълти жилетки".

"Тед Ласо" грабна „Еми” за изключителен комедиен сериал на церемония по награждаването на звезди в Лос Анджелис в понеделник. Това беше втората победа в категорията за хита на Apple TV+, воден от Джейсън Судейкис. Той надмина конкуренцията от „Abbott Elementary“, „Barry“, „Curb Your Enthusiasm“, „Hacks“, „The Marvelous Mrs. Maisel“, „Only Murders in the Building“ и „What We Do in the Shadows“.

"Белият лотос", сатира за богатството и лицемерието, чието действие се развива в луксозен хавайски курорт, спечели в понеделник „Еми” за най-добър лимитиран сериал, над четирима претенденти, които разглеждаха скандали от реалния живот.

"Lotus" победи "Dopesick", поглед към кризата с опиоидите в САЩ; "The Dropout" за измамата на Theranos; „Пам и Томи“, за скандална секс лента на знаменитост; и "Изобретяването на Анна", вдъхновен от руски измамник, който е изпързалял висшия Ню Йорк.

Ли Джънг-дже спечели "Еми" за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята си в южнокорейския хит "Игра на калмари", като стана първият човек, който взе най-голямата награда за изпълнение, което не е на английски език.

Наградите "Еми" 2022
а а а
14

Зендая спечели „Еми” за най-добра актриса в драма за превъплъщението си в Рю в "Euphoria", изпепеляващият поглед на HBO към живота в гимназията. Това беше втората награда „Еми” за Зендая, която надмина Джоди Комър и Сандра О („Убивайки Ийв“), Лора Лини („Озарк“), Мелани Лински („Жълтите жилетки“) и Рийз Уидърспуун („Сутрешното шоу“). "Благодаря, че създадохте такова безопасно пространство за правене на този много труден сериал", каза Зендая, която получи наградата за на-добра актриса в драматичен сериал за ролята ѝ в "Еуфория". 

Шерил Лий Ралф изправи публиката на наградите "Еми" на крака, като прие наградата за най-добра поддържаща актриса в комедиен сериал за "Начално училище Абот" с кратка, но възторжена песен, предаде Асошиейтед прес.

"Аз съм застрашен вид, но не пея жертвена песен. Аз съм жена, аз съм артист и знам къде е мястото на моя глас", изпя тя. След това Ралф насърчи всеки, който се съмнява в мечтата си: "Излязох тук, за да ви кажа, че ето така изглежда да вярваш".

Публиката, сред която бяха много от най-големите телевизионни звезди, се изправи на крака, за да аплодира Ралф.

Брет Голдщайн от "Тед Ласо" спечели наградата за поддържащ актьор в комедиен сериал, а Матю Макфейдън от "Наследници" и Джулия Гарнър от "Озарк" спечелиха отличията за поддържащи актьори в драматични сериали. Аманда Сейфрид спечели наградата за най-добра актриса в минисериал за участието си в "Отпадането".

Телевизията почете своите най-големи звезди в Лос Анджелис в понеделник с гала церемония на "Еми" с рокли и смокинги, отново в пълен състав за първи път в епохата на COVID-19.

Водещият Кенан Томпсън даде начало на церемонията по връчването на наградите "Еми" с отдаване на почит към телевизията, като омаловажи "Тик-Ток", наричайки приложението "миниатюрна вертикална телевизия" и с музикален номер, посветен на известни песни от сериали като "Приятели", "Бандата на Брейди" и "Игра на тронове", предаде Асошиейтед прес.

След като музиката спря, Томпсън обяви, че първата награда ще бъде връчена от Опра Уинфри. Уинфри излезе на сцената, държейки статуетка "Еми" и обяви, че вечерта ще бъде "парти!".

Първата награда на тазгодишната церемония бе присъдена на Майкъл Кийтън за ролята му в "Абстиненция" (Dopesick). Уинфри и Кийтън се прегърнаха преди тя да му връчи трофея за най-добър актьор в минисериал. "Това е нещо значително", каза Кийтън за отличието, което получи за участието си в драмата за опиоидната криза.

Церемонията в понеделник отбеляза връщане към нормалното, след като кризата с COVID-19 принуди продуцентите да проявят творчество с отдалечени и социално дистанцирани издания през 2020 г. и 2021 г. Шоуто в театър в центъра на Лос Анджелис е и първата голяма холивудска церемония по връчването на наградите след тазгодишните извънредни „Оскари”.