0

З вездата от „Откраднат живот“ Дария Симеонова бе изиграна от БДЖ и таксиджия във Велинград, оплака се самата тя.

Искала да се вози на теснолинейката към Аврамово и с цялото семейство потеглили, но закъснявали за влака от 10,19 и взели такси, шофьорът предложил да ги закара на по-далечна гара, за да е сигурно, че ще хванат влакчето. Там обаче било затворено, но една баба им казала, че в този ден там не спират влакове.

Точност

„Беше 10:12 ч. Шофьорът предложи да ни закара до следващата гара - Велинград Юг, там била следващата спирка на влака. Мина ми през ума, че просто иска да навърти повече километри, но какво са няколко лева в името на това да хванем влака и да сбъднем тази мечта? 10:18 ч. сме на гара Велинград Юг. Има още едно семейство на гарата, която иначе не работи. В смисъл няма никой в самата сграда и тя е заключена. Те също чакат теснолинейката и са там отдавна. Значи влакът не е минал. Ура! Чакаме така около половин час, през който ровим в интернет за информация. Различни коментари твърдят, че някои влакове не спират на тази гара или че въпросната гара е спирка преди централната гара… Че никой не знае точно кога минава теснолинейката и къде спира. Абе нищо обнадеждаващо. Очевидно влакът няма да дойде“, обяснява актрисата, която наскоро стана майка за втори път. Въпросната възрастна жена ги видяла и им обяснила: „Вие влака ли чакахте? Ама той този в 10 не спира на тази гара. Таксиметровите шофьори това го знаят много добре”.

ВКЛЮЧВАНЕ ОТ ЩЪРКЕЛА: Дария Симеонова роди момиченце

А Дария разказва: „Ядосах се, че се доверихме на таксиджията и не отидохме на централната гара. Там поне щяхме да имаме кого да попитаме. Опитахме се да звъннем многократно - никой не ни отговаряше. Решихме да тръгнем пеша към гарата. Когато стигнахме, вече бяхме много потни, гладни и уморени и изобщо никъде не ни се ходеше. Оказа се, че влак в 10:19 изобщо не е минал. Нямало го. Защо? Не се знае. Следващият е в 12:35. Но няма влак на връщане от Аврамово, а е бусче, което тръгва 30 минути след като пристигнем. Решихме, че щом сме стигнали дотук - ще се качим, пък каквото - такова. В това време дойде влак“.

Закъснение

Всъщност теснолинейката дошла с огромно закъснение и цялото бързане било повече от напразно.

„Оказа се, че това е теснолинейката, която трябваше да мине в 10:19 ч. Часът беше 12:20. Счупила се била машината. И влакът закъснял. Два часа. Често се случвало, каза ни човекът много спокойно. С Тони (б.а. - мъжа й) си пофантазирахме какво би станало, ако трябва да стигнеш до работа с този влак. И как по тези места просто времето тече по различен начин. Мислите ми ме отнесоха във времената, когато хората са пътували с дни, тези перони (сега занемарени и мръсни) са били нови и луксозни, хората са слизали на тази далечна гара и са вървели още часове наред към дома“.

МЕНДЕЛСОН: Дария Симеонова се омъжи (ВИДЕО)

„Ема заспа почти веднага в скута ми под ритмичното тракане на влака. Беше красиво, минахме през много тунели и накрая се озовахме на гара Аврамово - най-високата гара на Балканите, 1267 м. Чувала съм, че на места теснолинейката се движи толкова бавно, че можеш да слезеш в движение и пак да се качиш. И че релсите се вият така, че ако си в началото на влака, можеш да видиш последните перони. Нищо от това не видях и не се случи, но си имах едно спящо съкровище в скута и една малка сбъдната мечта“.

А тази малка мечта била да се вози в теснолинейката от Велинград в посока Аврамово и обратно.