0

П оршето на Уил Смит от „Лоши момчета“ е сред супербегачките, които ще дивят зрителите на предстоящото рали София - Свети Влас.

40 суперколи ще посрещне яхтеният порт в Свети Влас за  12-ото издание на ралито. Стартът на събитието е в 12:00 часа на 20 юни, съобщиха организаторите.

ЕКШЪН: Наглец нахлу в дома на Уил Смит!

Луксозните возила ще тръгнат от марината в курортния град, за да се впуснат в шестдневно приключение по специално избран маршрут Свети Влас - Варна -  Букурещ – писта "Мотор Парк", Румъния - Сибиу - Трансфагарашан и Трансалпина. 

Бижута

В събитието ще участват няколко екземпляра от редките Porsche 911 GT3 RS, Ferrari, Rolls Royce, топмоделите на Audi, BMW и Mercedes-Benz с различни модификации на двигателите.

Porsche 911 GT3 RS стана легендарно като колата на сержант Майк Лаури (Уил Смит) от Лоши момчета

 Porsche 911 GT3 RS стана легендарно като колата на сержант Майк Лаури (Уил Смит) от Лоши момчета
Getty Images

Първата кола е легендарно известна от блокбастъра с Уил Смит и Мартин Лорънс „Лоши момчета“.

Уил Смит направи фурор, появявайки се в обикновен киносалон да гледа „Лоши момчета“ (ВИДЕО)

Интерес за феновете на редки автомобили ще представляват редки модели на Lamborghini и Porsche 992 Turbo S, които са се доказали в спортната част на ралито. От клуб 7CARS ще покажат част от своите топавтомобили на събитията с публика в България.

Атракции

След старта от Свети Влас участниците ще запалят гуми за драг, на който ще съберат първите си точки, необходими за крайното класиране в събитието.

В края на деня всички автомобили ще продължат към курортния комплекс Св. Константин и Елена.  На 21 юни на Морска гара – Варна, жителите и гостите на града ще могат да чуят рев на двигатели със стотици конски сили под капака и да се насладят на гледката на десетките мощни возила. 

Тест

Подготвени са и симулатори, на които феновете ще могат да "карат" по маршрута на събитието, а именно писта "Мотор Парк" в Румъния, както и проходите Трансфагарашан и Трансалпина.

СИЛАТА НА ШАМАРА: Променен ли е сценарият на "Лоши момчета: Всичко или нищо" след инцидента на Оскарите?

В ранния следобед участниците ще се отправят към Букурещ. По маршрута ще има специално обособено трасе в община Белослав, на което навигаторите ще имат водеща роля в изпитанието "точна езда".

В Румъния всички отбори ще имат възможност да изпитат шофьорските си умения на писта "Мотор Парк", която ще бъде затворена само за участниците в ралито, а точки ще се дадат на най-бързите за деня.

Последната дестинация от маршрута на ралито е град Сибиу.