0

Д ъщерята на Симеон Сакскобурготски княгиня Калина е освободена от ареста, тъй като е отпаднала необходимостта от задържането ѝ.

ИЗВЪНРЕДНО: Подпийналата княгиня Калина отнесе бариера на Боровец!

Калина е отказала да даде кръвна проба и разследващите ще вземат предвид резултата от дрегара, съобщава NOVA, като се позовава на източници от прокуратурата. На княгинята е повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние, като наказанието за това провинение е от 1 до 3 години или глоба до 1 500 лева. 

СЛЕД КАТАСТРОФАТА НА ГРАДУС: Княгиня Калина e арестувана

Автомобилът, с който се е ударила в бариерата на хотел в курорта Боровец, е предаден на властите. Тепърва от прокуратурата ще решават дали и какво обвинение да ѝ бъде повдигнато.

Междувременно служителка в двореца "Царска Бистрица" ожали подпийналата си шефка и заяви, че тя е човек и може да допусне грешка. 

"Съжалява, когато човек направи грешка, няма как да не се поправи, да не съжалява. Разтревожена беше, притеснена, и тя е човек", каза за NOVA служителката Величка Петрова, която е била в колата с княгиня Калина по време на инцидента.

Петрова разказа още, че колата на княгинята се блъснала в бариерата и тогава "афектиран господинът, който беше там, със сила дръпна врата, извади ключа, вероятно при вземане на ключа леко са я наранили". 

"Слязохме от колата, дойдоха полицейските служители и започна разпита", разкри още слу,жителката. Велчка Петрова подчерта, че не може да каже дали дъщерята на Симеон Сакскобургготски е употребила алкохол преди да се качи на автомобила. 

"Придружавам княгиня Калина до Боровец, до Самоков, вие разбирате, че аз не съм на тяхната маса, не знам какво ядат и пият", каза още Величка Петрова.