0

Б ългарската звезда в тениса Григор Димитров остана без часовника си на стойност над 70 хил евро, след като крадци му спретнаха капан в центъра на Барселона. 

Това се случи по време на турнир от сериите ATP500. Колата на тенисиста била издебната и един моторист уж случайно обърнал страничното огледало. В момента, когато Григор протегнал ръка, за да го оправи, втори моторист профучал покрай него и отнесъл скъпия часовник. 

Планиране

Местната полиция моментално подгонила бандюгите и побърза да обяви, че кражбата не е изолиран инцидент. При сходни обстоятелства, отново в Барселона, с часовника си се прости и футболистът Роберт Левандовски. Методът на измъкване от местопрестъплението е следа, в която личи за неаполитански почерк. Тамошните гастрольори са специалисти по измъкване от местопрестъпления с мотори и са доста чевръсти крадци. 

Кражба на скъп часовник коренно промени живота и на шампиона по бокс Амир Хан. Той бе нападнат от въоръжен бандит, който му отмъкна часовник на стойност, сходна на тази на Григор. Стресът от преживяното принуди Амир да емигрира в Дубай със семейството си. В редките случаи, когато се връща в Англия, той се движи с многобройна и тежко въоръжена охрана.

Почерк

Бандитите планират своите удари, като се ориентират по публични събития и заявеното присъствие на знаменитости, които по правило носят скъпи вещи. Така Джен Айко бе обрана на Парижката седмица на модата, съобщава TMZ. Певицата паркирала скъпарския си джип и дала ключа на човек, който мислела, че е служителят на паркинга. Минути по-късно певицата видяла през прозореца как джипът й излиза от паркинга и отпрашва в неизвестна посока.

Последната Коледа бе кошмарна и за актьора Робърт де Ниро. Обирджийката Шанис Авил нахлула в жилището му и задигнала подаръците, които актьорът бил подредил под елхата. Ударът не бил съвсем успешен, тъй като Шанис задействала безшумна аларма. Частните охранители я спипали, докато се измъквала с плячката. 

Футболистът Рахийм Стърлинг стана жертва на въоръжен грабеж, докато бе на световното първенство в Катар, предаде BBC. Бандитите са знаели прекрасно къде ще бъде Рахийм в момента на обира – той имал мач тогава. Въоръжените обирджии обаче подценили ситуацията и били сгащени.

Хладнокръвно

Обирджии тарашиха и дома на барабаниста на Мотли Крю Томи Лий. Той имал глупостта да каже в телевизионно интервю, че никой не живее в къщата и мисли да я продава. Бандитите разбили вратата и разкостили имота, като задигнали дори огледалата в банята и позлатените дръжки на вратите. 

Бързо и брутално са действали крадците, които удариха риалити звездата Ким Кардашиян. Въоръжените крадци нахлули в хотелския й апартамент в Париж и задигнали бижута на стойност няколко милиона долара. Самата Ким била вързана във ваната, където останала, докато крадците събирали и опаковали плячката. 

Луксозният апартамент на звездното семейство Дейвид и Виктория Бекъм също стана обект на обир. Бандитите са нахлули малко преди полунощ в лондонския им имот. Двойката била там заедно с дъщеря им Харпър. Семейство Бекъм отказа да съобщи какво е откраднато. Те се ограничиха с кратко изявление, че всички са невредими и отказаха повече детайли. 

Добре организирана банда удари и Лейди Гага. Отмъкнати бяха любимите й френски булдози. За домашните любимци беше поискан космически откуп, но певицата контрира с обявена награда от 50 хил. долара. Около случая се разшумя и хиляди жадни за наградата погнаха бандитите. Самите крадци се издадоха, като се опитаха да приберат въпросната награда.

Лукс

Крадци разбиха и едно от жилищата на Бионсе в Лос Анджелис. Певицата използвала имота предимно като гардероб или иначе казано да складира тоалети и аксесоари. Това било добре дошло за бандюгите. Общата стойност на откраднатото не се съобщава, но само отмъкнатите маркови чанти на Бионсе са стрували над един милион долара. 

Най-актуалната в момента звездна двойка Шон Мендес и Камила Кабело също пострада, докато двамата били в дома си. Апашите счупили прозорец и нахлули. Те не очаквали да се натъкнат на певците. В суматохата крадците трябвало скоростно да се измъкват и се задоволили само с няколко дреболии. 

Майли Сайръс празнува в социалните мрежи суперуспеха на хита си „Цветя”, който остана номер едно в чартовете за 12 последователни седмици. Грабителите обаче хвърлили око на луксозната резиденция на певицата. Те успели да се прехвърлят през оградата и да нахлуят в имота. Откраднали скъпи бижута и офейкали с една от луксозните коли на певицата.

Загуби

Сериозни загуби регистрира и двойката Порша де Роси и Елън Дедженерис. Двете са разчитали, че къщата им, на стойност 27 млн. долара, е добре охранявана. Не така мислели крадците, които преодолели защитите и отмъкнали бижута на стойност няколко милиона долара. 

Поне на три милиона се оценяват бижутата и часовниците на рапъра Дрейк, които били отмъкнати от опитни крадци. Ценностите били откраднати от къщата му в Аризона. 

Банда, известна под името „Блинг Ринг”, е изтарашила домовете на Линдзи Лоън и Орландо Блум. Докато в случая с актрисата били откраднати само бижута за около 130 хиляди долара, то Орландо трябвало да преглътне загуба от близо половин милион, като крадците задигнали дори рокли на половинката му Миранда Кер.