0

Е вгени Минчев не се отърва от наказание, след като влезе в криминалните хроники преди броени дни.

Той отнесе глоба от 350 лв.. Това постанови Софийският районен съд по Указа за борба с дребното хулиганство. Минчев беше задържан от полицията след сигнал за скандал между мъж и младежи.


СЛЕД СКАНДАЛ С МЛАДЕЖИ: Арестуваха Евгени Минчев

По данни на полицията ПР експертът се държал грубо, отправял обидни думи и отказал да се легитимира. Привлечен е към наказателна отговорност.

СЛЕД АРЕСТА МУ: Евгени Минчев застава пред съда

По време на заседанието първи пред съда говори свидетел, който се определи като добър приятел на Минчев. Той заяви, че във въпросната вечер са били на парти в столичен хотел. Изпили по чаша или две шампанско. След това Минчев го помолил да го изпрати до дома му, предава БНТ.
В района на градинката пред "Кристал" свидетелят отишъл да си купи вода. Според показанията му,  на връщане забелязал група от 8-10 души, които нападнали Минчев. Той бил на земята и им викал да го оставят на мира, защото не им е направил нищо. В този момент дошла и полиция. Според свидетеля служителите поискали Евгени Минчев да се легитимира, а той отказал и им казал да гонят нападателите, защото те са "простаци и боклуци".

По думите на мъжа тези думи не са били отправени към полицаите, а към агресорите. Според адвоката на Минчев става дума за недоразумение и неправилно интерпретиране на казаното. Защитата на светския хроникьор твърди, че Евгени Минчев не е нарушител, а жертва.

Пред съда Евгени Минчев заяви, че става жертва ежедневно по улицата, а хората като него са мишени. "Бях пребит, медицинското го показва. все още имам белези и отоци", каза той и помоли да бъде оправдан, за да бъде изчистено името му.

"Защото има много медии отпред, които чакат като лешояди", допълни той. В този дух е и коментарът му в социалната мрежа:

ПЪРВИ КОМЕНТАР СЛЕД ЗАДЪРЖАНЕТО МУ! Евгени Минчев с разочарование: За да преброиш приятелите си, трябва да те арестуват

По време на съдебното заседание стана ясно, че Минчев е изпратил извинително писмо до началника на Районното управление, където е бил задържан. Това е личен акт за недоразумението, което се е случило, обясни адвокатът му.