0

Е пичният филм “Легенди за страстта” е знаков за кариерата на актьора Брад Пит. 20 години след излизането на голям екран на хитовата кинолента, режисьорът Ед Зуик разказа за безкрайните спорове с Брад на снимачната площадка. 

В своите мемоари “Хитове, провали и други илюзии: Моите четиридесет и няколко години в Холивуд” Зуик разкри, че Брад Пит се е държал агресивно на снимачния терен, а поведението му на моменти е ставало неконтролируемо. 

В книгата си режисьорът разкрива случка, която се е разиграла по време на снимките на “Легенди за страстта”. “Докато заснемахме една от сцените той буквално полудя. Дори летяха столове във въздуха”, обяснява Ед Зуик, цитиран от списание  Vanity Fair. 

„Не знам кой извика първи, аз или той... Не помня кой изруга пръв. Не помня кой хвърли първия стол, но това не беше последното нещо, което се случи... ", пише Зуик. До конфликтът се стигнало, след като режисьорът влязъл в спор с Пит за заснемането на емоционална сцена. Напрежението ескалирало до такава степен, че Брад и Ед започнали да се замерят със столове. 

Във филма, който остави трайна следа върху цяла една епоха, се превъплъти в образа на героя Тристан Лъдлоу. Първоначално за ролята е поканен Том Круз, но той напуска актьорския състав, след което към него е привлечен Брад Пит. Брад също пожелал да се откаже от филма след първата репетиция, но бил разубеден от продуцента Маршал Херсковиц. 

“Това беше първият знак за дълбоките емоции, кипящи в Брад. На пръв поглед той изглеждаше много спокоен и лесен за разбиране човек, но когато се ядосаше, поведението му ставаше непостоянно”, спомня си Зуик. 

Режисьорът признава, че с Бард често са се карали заради героя, който пресъздава пред камерата. 

"Неговите представи за персонажа бяха различни от моите. Понякога, колкото и опитен и чувствителен да си, нещата не се получават", заявява Зуик. „Брад израсна в среда на мъже, които трябваше да държат емоциите си под контрол. Колкото повече натисках Брад да се разкрие, докато играеше героя, толкова повече той се съпротивляваше“, добавя той. 

Ед Зуик обаче е категоричен, че Брад Пит се е оказал най-подходящия актьор за ролята на Тристан. "Когато срещата с Пит приключи, си помислих, че съм намерил актьора, когото търсех”, заявява режисьорът.