0

Д есетки статуи, притежавани от Краля на попа Майкъл Джексън, отиват на търг, пише сайтът ТMZ. 28 фигури, предимно от бронз, са собственост на един частен колекционер. Той се надяваше да ги продаде през април 2021 г. за тлъстата сума от 2,5 милиона долара, но за целия пакет не бе проявен сериозен интерес.

Затова статуите се връщат на местата си в ранчото на Майкъл Невърленд в Калифорния, за да бъдат изложени за продажба поотделно.

Повечето от експонатите тръгват с цени под един милион долара, като доставката не е включена. Бронзовите фигури са предимно на деца, които играят, като преобладават тъмнокожите изображения.

„Деца и люлка на дърво“ например струва само 150 000 долара. Малахитов свещник е сред най-скъпите предложения и се продава за 500 000 долара. Аукционната къща Noble Art Lovers, базирана в Дубай, се надява статуите, предложени поотделно, да дадат шанс на повече хора да притежават част от Невърленд. Имението е построено от Джако като атракционен център за деца и техните семейства с жп гара, театър, зоологическа градина и блъскащи се колички. Името му идва от детската книжка за Питър Пан, който попада в измислената идеална страна Невърленд. Имението бе затворено през 2003 г., след като Джако бе обвинен в блудство с деца. След 2005 година, когато бе оправдан, Майкъл Джексън се дистанцира от Невърленд и до края на живота си през 2009 г. не го посети. Днес имението има ново име и е собственост на таен богаташ.