0

Х енри Кавил може и да не носи червено наметало, но има готина нова роля.

Актьорът – който в сряда официално сдаде ролята на „Човек от стомана“, след като Warner Bros. обявиха, че тръгват в нова посока на Супермен благодарение на ръководителите на DC Studio Джеймс Гън и Питър Сафран – е прикрепен към главната роля и изпълнителен продуцент на серийната адаптация на "Warhammer 40 000", популярната научнофантастична фентъзи миниатюрна военна игра, създадена в Amazon.

Amazonпровежда преговори за правата върху играта, произведена от Games Workshop.

Не са прикрепени сценаристи или шоурънъри, въпреки че към проекта е прикрепена продуцентската компания Vertigo Entertainment.

Warhammer е подобен на Dungeons & Dragons — игра със зарове — но също така включва сложни миниатюри, които играчите могат да поставят и местят из изградено по модел бойно поле или свят.

Games Workshop през 80-те години направи миниатюри за D&D и стартира играта през 1987 г. Тя се превърна в най-популярната миниатюрна военна игра в света и породи много имитатори.

Действието на играта се развива 40 000 години в бъдещето, където нещата са наистина зле.

Човешката цивилизация е спряла да напредва и е в безкрайна война с извънземни и магически същества, с богове и демони.

Хората съставляват Империята на човека, които са милитаристични. Раса от подобни на скелети андроиди са известни като Necron; има елфическа раса, известна като Aeldari, както и Орки; Тиранидите са неприятни извънземни; и T’au е извънземна раса със синя кожа.

Известно е, че Кавил е фен на Warhammer и рисува фигури.

Това е амбициозен ход за Amazon и може да доведе до шоу с епичен мащаб, тъй като съчетава големите жанрови елементи на научната фантастика и фентъзито, както и множество човешки и нечовешки герои.

По-късно самият Кавил поста в социалните мрежи видео към проекта.

"От 30 години мечтая да видя вселената на Warhammer на живо. Сега, след 22 години опит в тази индустрия, най-накрая чувствам, че имам необходимите умения и опит да насоча кинематографичната вселена на Warhammer към живота. Партньорството с Натали Вискузо във Vertigo беше неописуема благословия, без нея можеше да не намерим идеалния дом в Amazon. А наличието на подкрепа като тази на Amazon ще ни даде свободата да бъдем верни на огромния обхват на Warhammer. На всички вас, феновете на Warhammer, обещавам да уважавам това IP, което обичаме. Обещавам да ви донеса нещо познато. И ще се опитвам да ви донеса нещо фантастично, което все още не е виждано", пише той.

По думите му все още се търсят режисьор и сценарист.