0

Мистериозната жена от снимката с поета Пеньо Пенев се оказа бабата на фолкпевицата Андреа.

СГОДИХА ЛИ СЕ? Турчинът надяна бабиния пръстен на Андреа! (СНИМКИ)

Нейното име е Тодорка Ахтарова – актриса, която започва своята кариера като модел. „Баба беше много емоционална и чувствителна, каквито са всички творци, хората, отдадени на изкуството“, споделя Андреа.

Данни

Няма данни за трайни контакти между актрисата и Пеньо Пенев, нито е известно да й е посвещавал стихове, въпреки че е автор на прекрасна любовна лирика. Най-вероятно снимката е резултат от случайна среща, което потвърждава небезизвестния факт, че той е бил в тесни връзки с артистичния свят. За самата фотография се знае малко, като се е предполагало, че е направена през 1949 г. в Димитровград, когато поетът пристига със своите големи мечти да гради и пише за строителите на новия живот. Оказа се, че е правена в София през 1956-а, три години преди неговата смърт. За първи път широка публичност на снимката дава изложбата „Бетон и нежност“, дело на дългогодишния уредник на Дома музей „Пеньо Пенев“ Живка Шишкова и изработена от дизайнера Мая Налбантова.

Снимката

 Снимката
Дом музей „Пеньо Пенев“

Дар

Междувременно Андреа се похвали и със скъп подарък от новия си любим - Емре Йозмен. Турският актьор й подарил пръстен със сантиментална стойност, похвали се тя на стори в Инстаграм. Бижуто било на неговата баба, а сега блести на ръката на провокативната блондинка. "Най-красивият подарък беше пръстенът, с който ме зарадва за рождения ми ден и който е принадлежал на баба му", отговори Андреа на въпрос на последовател какви са отношенията й с Емре.