0

Н а върха на славата си в началото на деветдесетте, рапърът Ванила Айс никога не е знаел кой може да се появи на вратата на бившия му дом на остров Стар във Флорида. Но ако се чуе двигател на хеликоптер е имало голям шанс това да е наркобарона Пабло Ескобар. 

В ретроспективно интервю, роденият в Тексас музикант, чието истинско име е Робърт Ван Уинкъл, си спомни своето невероятно приятелство с покойния „кокаинов крал“, което разцъфтяло от взаимната им мания по състезанията с лодки и коли.

Роберто Сендоя Ескобар ексклузивно пред "Телеграф": Бих дал смъртна присъда на баща ми Пабло Ескобар!

„Бях с Пабло Ескобар много, много пъти“, каза 56-годишният Айс, отбелязвайки, че неговият дом се  превърнал в предпочитано място на легендарния наркобарон. 

„Той постоянно кацаше с хеликоптер в къщата ми. Имах храна само за него в хладилниците. Карах камериерките си да чистят всичко, след като си тръгне“, спомня си изпълнителят.

Айс бил наясно със страстта на Ескобар към състезанията и веднъж се похвалил, че неговото Порше е по-бързо от Ферарито на колумбиеца ( Ferrari Testarossa). И така колите били наредени за състезание, за да се реши спора. „Издухах го“, заяви с гордост Айс.

Кастрират хипопотамите на Пабло Ескобар, клъцнаха вече 3

В онзи свят, преди интернета, Айс каза, че знаел малко за произхода на Ескобар като глава на смъртоносния картел Меделин или за незаконния произход на богатството му.  „Нямах Гугъл“, каза той. „Не знаех кой е той. Мислех, че е бизнесмен. Той обичаше да се състезава с лодки като мен“, каза още рапърът.

В някои случаи Ескобар, който бе застрелян в Колумбия през 1993 г., го взимал на неочаквани екскурзии.

„Взимаха ме с хеликоптери на тези страхотни събития и състезания с лодки и гледах всички страхотни неща, които правеха. Това са нещата, които направихме. Излизахме и се състезавахме с лодки. Винаги бяхме на лодки. Така че винаги имаше куп мацки по бикини около нас“, спомян си още Айс.

„Виждал съм всичко“, категорчен бе той.

СМЪРТНА ПРИСЪДА: Избиват сираците на Пабло Ескобар! (СНИМКИ+ВИДЕО)

В интервюто си рапърът говори и за хитовата си рап песесн „Ice Ice Baby“, като каза, че не очаквал тя да получи слава отвъд Флорида. Но парчето експлодира, изкачвайки се до върха на всички музикални класации за продажби и превръщайки го в международна сензация за няколко седмици.

Но както се случва в живота колко бързо една звезда изгрее, толкова бързо и залязва. След като неговата спряла да блести толкова ярко, рапърът бил погълнат от наркотици и депресия. Но след като преодолял зависимостта от наркотиците, се насочил към бизнеса с недвижими имоти.