1

А мериканската телевизионна актриса, модел и писателка Сюзън Самърс загуби битката с рака на гърдата на 76-годишна възраст. 

“Сюзън Самърс почина мирно в дома си в ранните сутрешни часове на 15 октомври”, съобщиха нейни представители в изявление, цитирано от Fox News. 

„Сюзън беше заобиколена от любящия си съпруг Алън, сина си Брус и най-близките в семейство. Фамилията се събра, за да отпразнува нейния 77-ми рожден ден на 16 октомври”, добавят представители на звездата от сериала “Стъпка по стъпка”. 

“Вместо това те ще празнуват нейния изключителен живот! Семейството благодари на милионите й фенове и последователи в социалните мрежи, който толкова много я обичаха”, се казва още в изявлението.

БИТКА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ: Сюзън Самърс се бори с коварно заболяване. Звездата от „Стъпка по стъпка“ се обръща към алтернативната медицина

Погребението на Сюзън Самърс ще е се състои тази седмица в тесен семеен кръг, но ще й бъде отдадена специална почит с мемориал следващия месец. 

Самърс успяваше да пребори това онкологичното заболяване повече от 23 години, но битката й за живот започна много преди това. На 30-годишна възраст Сюзън е диагностицирана с рак на кожата, а когато е на 50 за първи път й откриват рак на гърдата. В телевизионно интервю през юли тази година Сюзън Самърс разкри, че болестта отново се е завърнала. 

Най-запомнящата се роля на Сюзън Самърс е в комедийния сериал от 90-те “Стъпка по стъпка”, където играе многодетната майка Каръл Фостър Ламбърт, която се омъжва повторно за Франк (Патрик Дъфи) - мъж, който също отглежда сам трите си деца.  

Самърс е автор на редица книги за взаимопомощ и здраве, сред които и творби, посветени на биоидентичната хормонозаместителна терапия. Издава две автобиографии, четири книги за диети и здравословно хранене, и стихосбирка. 

Самърс не се свени да се съблича пред обектива на камерата и се снима в еротични фотосесии още през 70-те години. Изгрява на корицата на списание “Playboy” пред 1980 и 1984 година. Участва в скандалната за времето си реклама на уред за упражнения, който се притиска с бедрата над коленете. 

До края на живота си Сюзън Самърс остава в топ форма, като отхвърля традиционните лечения на болестта си.

В средата на 60-те Самърс минава под венчилото с Брус Самърс, от когото има син Брус. След развода им се омъжва повторно телевизионния водещ Алън Хамел. Самърс бе баба на три внучки - Камелия, Вайълет и Дейзи.