0

П опфолк звездата ДесиСлава записа висше образование на 42 години. Гласовитата блондинка учи икономика на туризма във Висшето училище по агробизнес в Пловдив. "Реших да намеря време да имам още едно образование. В днешното динамично време човек не знае кога ще му потрябва една такава диплома. Не исках да уча отново музика, но не че нямам какво да науча, а защото не се виждам като преподавател по пеене", сподели тогава ДесиСлава. На 51 г. Нелина също стана студентка в Благоевград. Певицата е първокурсничка в ЮЗУ „Неофит Рилски”. “Най-сетне реализирам една моя съкровена фантазия. От години желаех, само че не намирах време да запиша висше обучение, посредством което да добия още повече необятни познания в сферата на обичаното ми изкуство – музиката. Причината да съм студентка е, че знам, че мога още доста и се доверих на изключителни преподаватели. Щастлива съм, че съм в курса на доц. д-р Бинка Добрева“, сподели изпълнителката на „Бял мерцедес“ тогава.

Училище

На 37 години 100 Кила завърши гимназия. Тогава той публикува снимка с успеха си от 10 и 11 клас, който бил много добър 5. Да прекъсне образованието се стигнало, след като решил да работи по-сериозно, за да може да плаща образованието на брат си, който завършил икономическата гимназия в Търговище и после учил висше във Варна.

"Благодаря си, благодаря ви. Учете, деца и млади хора, важно е за нас самите. Обичам училището си", написа той под снимката. 100 Кила завърши вечерно училище. Попфолк певицата Джена завърши Свободния университет “Черноризец Храбър” във Варна, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. “За тези, които не са наясно, изучавам криминалистика, няколко вида право и дейности, свързани с полицията”, обясни тогава певицата. Самата тя признава, че образованието й е изисквало много четене, особено в момента, в който вече е майка на две деца и трябва да съчетава семейството си, кариерата на изпълнител с обучението.

Оценки

Попфолк идолът Азис учил само до 6 клас. Най-ексцентричният певец у нас няма дори основно образование. Азис напуснал училище, когато бил едва в 6-и клас. Според мълвата той успял да изкара само първия срок, след това прекъснал. За сметка на себе си Азис държи децата му да са образовани. Доказателство за това е дъщеря му. Момиченцето е записано в една от най-елитните частни гимназии у нас. Гордият баща брои хиляди левове, за да изучи на ниво щерка си.

Биляниш ходи на уроци по химия и биология

Певицата Биляна Лазарова, по-известна като Биляниш, тръгна на уроци по химия и биология. Причина за това са предстоящите й изпити в Медицинския университет. Преди време младата изпълнителка обяви, че ако спре с музиката, би искала да бъде лекар. Хубавицата не е решила да се отказва от музиката, но смята, че подобно образование може да бъде само в плюс за бъдещето й, и насърчи младите хора да не спират да учат.

За празника на буквите: Красивите българки с послания за 24 май

Мис Силикон Джулиана Гани: „Образованието е богатство. Науката ни дава криле и нови възможности.”

Мисис България Виктория Джумпарова: „Учете, за да можете да пътувате и да опознавате нови светове.“

Мисис България Моника Минкова:Знанието е ключът към успеха.“

Мис България Ромина Тасевска:Ученето е гимнастика за мозъка, образованието ни дава по-широк мироглед, чрез него можем да достигнем до различни светове.“

Мис България Теодора Мудева: „Образованието ни прави по-красиви.“

Телеграф“ събра посланията на родни титуловани красавици по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Носителката на титлата “Мис Силикон” Джулиана Гани била отличничка. Тя сподели пред екип на "Телеграф", че по-ниска оценка от 5 в бележника си никога не е имала. Всщност Джулиана никога не била подтиквана и натискана от родителите си да учи, но за сметка на това тя държала и в училище да бъде една от най-добрите. Това е една от причините, поради които наред с многото корони в колекцията си има и няколко дипломи за висше образование. Завършила е музикалното училище в Пловдив. „Завърших почти на 20 години, защото записах и 13 клас, който не е задължителен, но аз тогава го карах. Имах и дипломна работа, моята беше за Моцарт“, разказа Джулиана пред “Телеграф”. Вместо да продължи с музикалното си образование, като запише в консерваторията, тя прави рязък завой и завършва икономика. Джулиана има и магистърска степен по европейски проекти. „В момента не работя по нито една от тези специалности, но всяка една от тях ме е обогатила и ми е дала опит, който по един или друг начин в живота ми се е налагало да използвам“, добави Гани. Според Джулиана образованието обогатява освен начина, по който мислим, и нашата душевност.

Математика

Участничката от риалити формата и носителка на титлата „Мисис България Игри на Волята” Моника Николаева е завършила икономически техникум в родния си град Враца, специалност счетоводство. Красавицата била добра ученичка, най-много се увличала по математиката и биологията. „За съжаление, когато завърших гимназия, бях доста уморена от всичките тези години учене и реших малко да си почина, вместо да кандидатствам. Така останах без висше образование. Сега съжалявам, че не продължих. Оценявам го като мой пропуск и напомням на всички млади хора да не спират да учат, защото образованието е ключът към успеха”, каза пред “Телеграф” миската. Моника е майка на две деца. По-големият й син е в четвърти клас, а по-малкият тази година ще бъде първи, заедно с него се учат на ченгелчета и чертички. С днешна дата Моника не пропуска да набавя знания и често посещава различни образователни семинари. „То е ясно в момента, в който усетите, че сте някъде, където няма какво повече да научите, сменяйте компания, среда, работа и търсете нови знания”, казва още тя. В момента Моника е едно от лицата на кампанията “Учи, за да си успешен“.

Диплома

Топмоделът и носителка на титлата „Супер Модел“ и „Мисис България“ Виктория Джумпарова има две дипломи за висше образование. Красавицата е магистър по журналистика и бакалавър по информационно брокерство. Преди това е завършила 56-о училище в София. Спомня си, че като дете залягала над учебниците си по свое собствено желание. „Много често баща ми идваше късно в стаята и ми казваше – хайде, затваряй тези учебници и лягай да спиш“, спомня си миската. Смята, че образованието дава една добра основа за бъдещо развитие. Самата тя днес е майка на две деца. Ванеса, която е само на пет и половина, вече може да срича, както й да пише буквички. „Може да пише моето име, на брат си, на баща си. Понякога, когато иска да пише нещо, ме пита за някоя буква, аз й казвам и тя продължава“, разказва Джумпарова. Децата й не заспиват без книжка. Всяка вечер тя сяда до тях и им чете. „Любимата им книга е “Вълшебникът от ОЗ", сега четем „Червенокоска в гората на приказките“. Вчера например имах работа и им казах, че ще им пусна филмче, вместо да четем, обаче след десет минути ме повикаха и си чакаха приказката“, с усмивка добави тя.

Руски

Носителката на титлата „Мис България 2018“ Теодора Мудева е завършила английска гимназия с изучаване на английски и руски език. В момента хубавицата е студентка по право четвърта година. Според нея образованието ни дава един друг външен вид. „Академичните знания ни правят много по-ориентирани за личните ни желания и амбиции, помагат ни да намерим и развием себе си в правилната за нас сфера. Няма нищо по-красиво от това млад човек да учи. Който има богат речник, интелигентността и знанията се отразяват по един специфичен начин в излъчването на хората и ги кара да блестят“, сподели пред „Телеграф“ Мис България.

Тангенс

Красивото лице на Нова телевизия Ромина Тасевска, която също е носителка на титлата „Мис България“, е биолог по образование. „Няма нищо по-хубаво от това да учиш това, което обичаш и което ти е интересно. Аз съм изучавала биология с голям интерес. Да, било е и трудно, но преживяването е уникално“, сподели Ромина. Във възпитанието на децата тя отново смята, че образованието е приоритет номер 1. „Основното им задължение е да учат. Казала съм им, че може би не всичко ще им потрябва, но това е начин да разширят мирогледа си и да се научат на дисциплина“, добави тя. „Ученето е тренировка за мозъка, дава ни възможност да достигнем светове, които иначе може и да не можем, разширява мирогледа ни“, завърши тя.