0

М илиардерът Рупърт Мърдок, бивш изпълнителен директор на медийните компании "Фокс корп" и "Нюз корп", се сгоди, съобщава "Ню Йорк таймс".

Американският вестник цитира изявление на канцеларията на Мърдок, че медийният магнат планира да се ожени за 67-годишната си приятелка Елена Жукова, пенсиониран молекулярен биолог, с която започнал да се среща миналото лято.

БЕЗ СВАТБЕНИ КАМБАНИ: Рупърт Мърдок отново ерген

Бракът, който се очаква да се състои в  имението му Морага в Калифорния тази година, ще бъде петият. Миналата година той се оттегли от поста председател на Fox и News Corp.

Според вестник "Ню Йорк Таймс", който разпространи информацията, сватбата ще се състои през юни и поканите вече са изпратени.

За родения в Австралия Мърдок се говореше, че се среща с Жукова скоро след като годежът му с Ан Лесли Сми,бивш полицейски капелан, беше внезапно прекратен през април 2023 г.

НА 91 ГОДИНИ: Рупърт Мърдок се развежда за четвърти път

Твърди се, че двойката се е запознала на парти, организирано от една от бившите му съпруги, родената в Китай предприемачка Уенди Денг.

Сред  другите бивши съпруги на Мърдок са австралийската стюардеса Патриша Букър, журналистката Анна Ман, Денг и американският модел и актриса Джери Хол.

Преди връзката си с Мърдок Жукова беше омъжена за руския петролен милиардер Александър Жуков, а дъщеря им Даша - светска дама и бизнесдама - беше омъжена за руския олигарх Роман Абрамович до 2017 г.

Рупърт Мърдок с ново гадже

Рупърт Мърдок започва кариерата си в Австралия през 50-те години на миналия век. През 1969 г. купува вестниците News of the World и The Sun в Обединеното кралство.

По-късно става собственик на редица американски издания, включително New York Post и Wall Street Journal.

През 1996 г. стартира Fox News - сега най-гледаният телевизионен новинарски канал в САЩ.

Чрез News Corp, която е основана през 2013 г., Мърдок остава собственик на стотици местни, национални и международни медии.