0

Р ут Колева е била привикана на разпит за снимките, които предизвикаха обществен скандал.

Както е известно певицата пусна кадри от своя фотосесия, на якои от които е качена в разкрачена поза върху мраморен саркофаг, в който са телата на загиналите в Априлското въстание. Въпросната костницата е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения". Заради снимките от общината в Перущица сигнализираха прокуратурата.

"Заради жалбата срещу мен в прокуратурата бях привикана на разпит в Перущица да дам обяснения, което, разбира се, направих. И понеже „престъпникът винаги се връща на местопрестъплението“, посетих отново и паметника, за да проверя как стоят нещата след сигнала на кметицата за оскверняване на „добре стопанисваното“ от нея място. Паметникът си е в съвсем прилично състояние, и когато сме снимали, и сега, твърди кметицата", написа певицата във Фейсбук и онагледи "приличното" състояние на паметника с кадри, иронизирайки кметицата.

Рут вкарва доза ирония и в коментар за бързината, с която върви разследването в случая, като прави паралел със снимките с кюлчетата до Бойко Борисов в "Бояна".

"Това срещу мен за снимките на т.нар. паметник в Перущица обещава да е доста по-експедитивно. Вероятно е по-важно", пише певицата, която все пак се извини за кадрите в мемориалния комплекс.