0

Б ританският принц Андрю, който беше обвинен в педофилия и в топли връзки с покойния скандален бинесмен Джефри Епстийн, обеща да оповести някои сензационни данни в близко бъдеще, които според него ще помогнат за възстановяване на доброто му име.

За каква информация става въпрос все още не е ясно, но журналистът експерт по кралските въпроси Ричард Идън казва, че информацията, която братът на крал Чарлз III се готви да обяви, може да промени отношението към него. „Той казва, че ще бъдат оповестени подробности, които ще променят отношението на обществото към него, и че това ще се случи следващия месец“, обясни Идън.

По-рано беше съобщено, че принцът възнамерява да се обърне към съда с жалба срещу Вирджиния Джуфре, която обвини го обвини в изнасилване, докато е била непълнолетна. Тя е била представена на принца от Джефри Епстийн и Гилейн Макуел, които бяха начело на организация за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

От затвора Максуел, каза, че Андрю никога не се е срещал с Джуфре, а снимката, която обиколи света, където той прегръща момичето за кръста, е фалшива.

Носят се и слухове, че Чарлз III подкрепя брат си в стремежа му да се реабилитира пред очите на обществото, но го прави тайно, за да не навреди на собствената си репутация.