0

11 септември е не само символичната дата и катастрофична дата за Америка, но и денят, в който се очаква да излезе голямата биография на най-противоречивата и коментирана личност в света: Илон Мъск.

Неговият биограф Уолтър Айзъксън, който е написал биографии на Леонардо да Винчи, Стив Джобс и Хенри Кисинджър, може да не е склонен да разкрива подробности, но различните разследвания на съперниците на най-богатия човек в света вече разкриха много.

Биографията се фокусира главно върху проблемните отношения на Мъск с баща му, противоречията на характера му и големите му мании, като например за... Наполеон, когото той не само копира, но подражава до такава степен, че понякога се появява в офисите на SpaceX, облечен в подходящо облекло... мундир по-скоро.

Минало

Въпреки това има достатъчно подробности, които биографията на Айзъксън предпочита да пропусне, според статия в New York Times, като другите мании и пристрастявания на Мъск, съмнителните му приятелства, но също и слуховете за секспартита или парадоксални срещи с неговия добър приятел Леонардо ди Каприо и Памела Андерсън във вилата на техен приятел.

Като малък обаче Мъск е тормозен и бит жестоко в училище. Има и много сложни отношения с баща си - бивш военен. Това го формира като човек със собствена вселена.

Това поне е централната позиция в биографията на Айзъксън, която постулира, че ранното лишаване от детска невинност обяснява много аспекти от личността на Мъск, от неговите спонтанни изблици до склонността му към маскировки до агресивния му характер.