0

В четвъртък вечер в ефира на NOVA стартира дългоочакваното продължение на „Дяволското гърло“ – „Есента на демона“. Точно в 22:00 ч. зрителите ще видят завръщането на любимите герои Мия Язова (Теодора Духовникова) и Филип Чанов (Владимир Карамазов), които ще се сблъскат с шокиращо убийство във Велико Търново. Мистериозни исторически загадки, редица брутални престъпления и постоянно напрежение ще приковат вниманието на феновете в дванадесетте епизода на новия сезон.

Димо Алексиев става детектив в „Есента на демона“ (СНИМКИ+ВИДЕО)

Действието в “Есента на демона” се развива във величествения град Велико Търново, който също ще се превърне в своеобразен герой на криминалната поредица. По този повод тази вечер жителите на града ще могат да присъстват на гала премиера в Дома на културата и спорта „Васил Левски“. Част от актьорския състав и екипът на продукцията ще минат по червения килим на ексклузивната прожекция.

„Сериалът е така замислен, че атмосферата на града да бъде един от основните герои в повествованието. Вярвам, че хората, които живеят във Велико Търново, ще го видят в неподозирана светлина. Историята във втория сезон поставя Мия и Филип пред вихър от емоционални и физически изпитания. Те се изправят срещу един враг, един ум, който е много по-софистициран и подготвен, отколкото те си представят. Зрителите трябва да гледат внимателно, за да вникнат в детайлите и да разгадаят престъплението заедно с героите“, сподели режисьорът Павел Г. Веснаков тази сутрин в „Здравей, България“.

„Тази история е художествена измислица, но тя много се припокрива с това, което виждаме в информационния поток. Без да цитирам конкретни случаи, това е една симбиоза между магистрати, полицаи, журналисти, бизнесмени – нещо, което напоследък чуваме твърде често. И най-важното – дефицитът на справедливост. Всеки има право на справедливост. Дали я получава? Дали тя го удовлетворява? Кой има право да съди? – Това са все въпроси, които са свръхидеята на този проект“, допълва продуцентът Евтим Милошев.

В новия сезон на сериала участие взимат едни от най-обичаните и талантливи български актьори. В актьорския състав влизат Димо Алексиев, Мариан Вълев, Ирмена Чичикова, Асен Блатечки, Рая Пеева, Христина Апостолова, Веселин Петров, Александър Тонев, Тони Наумовски и други. Сценарият на „Есента на демона“ е дело на Иван Спасов, режисьор е Павел Г. Веснаков, продуцент е Евтим Милошев и продуцентска компания Dream Team Group.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Дяволското гърло: Есента на демона“ за актуални новини.