0

А лександър Сано и неговото автокино ще радват жителите в над 40 града. Турнето из цяла България вече стартира и се радва на небивал интерес от страна на почитателите на хубавите български филми.

Успех

„Вече минаха 5 прожекции в Асеновград, Житница и Луковит“. Над 1000 души гледаха с интерес „Игра на доверие“ и „Чалга“. Остават още над 45 прожекции из цялата страна. Нещото, с което най-много се гордея, е фактът, че стигаме с филмите до населени места, които са лишени от киносалони“, каза още пред „Телеграф“ Сано.

Страхотната инициатива на Open air cinema успява вече 4-та година, а зрителите дебнат с интерес къде ще е следващото място, на което киното ще разпъне екран под звездите.

Идея

Идеята за автокино хрумва на Сано по време на Ковид пандемията. „Това беше единственото нещо, което можеше да донесе поне малко разнообразие на хората и в същото време да спазваме всички мерки. Интересното е, че и сега, когато вече няма такива забрани, хората се кефят на идеята да гледат филм в колата си, което е чудесно“, допълни още Сано. Неговото автокино се превръща и в най-мащабното на Балканите.