0

К евин Спейси ще бъде обвинен в още седем сексуални престъпления срещу един мъж, съобщиха прокурорите, цитирани от "Guardian".

Кралската прокуратура (CPS) заяви, че е разрешила новите обвинения срещу 63-годишния актьор, включително три за непристойно поведение, три за сексуално насилие и едно обвинение за каране на лице да участва в сексуална активност без съгласие.

Спейси се появи в Old Bailey през юли, за да отхвърли пет обвинения, свързани с трима мъже, които сега са на 30 и 40 години.

Розмари Ейнсли, ръководител на отдела за специални престъпления на CPS, каза: „CPS разреши допълнителни наказателни обвинения срещу Кевин Спейси за редица сексуални посегателства срещу един мъж между 2001 и 2004 г. CPS също разреши едно обвинение за пренуждаване на лице да участва в сексуална активност без съгласие. Правомощието за повдигане на обвинение е след преглед на доказателствата, събрани от столичната полиция в разследването."

„Кралската прокуратура напомня на всички засегнати, че наказателното производство срещу господин Спейси е активно и че той има право на справедлив процес“, допълва тя.

По-рано през октомври съдебното жури по граждански процес в Ню Йорк срещу Кевин Спейси отхвърли обвиненията на актьор срещу него в сексуални посегателства, съобщиха Франс прес и ДПА.

Антъни Рап твърди, че Спейси се е опитал да го съблазни на парти в Манхатън преди 36 години, и поиска 40 милиона долара за нанесени вреди.

По онова време Рап е бил на 14 години, а бъдещата холивудска звезда - на 26.

Рап разказа преди няколко години в интервю, че пияният Спейси го хванал, „както младоженец държи младоженка“, отвел го към леглото и легнал върху него. Рап се отскубнал и побягнал.

Запазил мълчание за случилото се в продължение на три десетилетия.

Когато Рап разказа историята си пред „Бъзфийд“ през 2017 г., движението #MeToo (#Аз също) тъкмо започваше да обхваща Холивуд. Спейси каза, че не помни инцидента.

Все пак актьорът каза, че ако действително нещо подобно на описаното от Рап се е случило, то той поднася най-искрените си извинения за непристойното поведение на пиян човек.

След това още много мъже обвиниха Кевин Спейси в посегателства и той изпадна в немилост.

По-късно адвокатите на Спейси отхвърлиха обвиненията като фалшиви.

Те твърдяха, че Рап никога не е присъствал на въпросното парти и дори случилото се да е истина, то не отговаря на законовото определение за сексуално нападение. 

Двукратният носител на "Оскар" отрича всички обвинения срещу себе си.

Процесът срещу Кевин Спейси започна на 6 октомври и продължи точно две седмици. 12-членното жури го оправда след по-малко от два часа обсъждания.

На 29 октомври 2017 г. Спейси публикува извинение към Рап за своите действия, описвайки ги като „изключително неуместно поведение в нетрезво състояние“.

В извинението си актьорът също разкри, че е гей. Няколко организации и активисти за правата на хомосексуалните разкритикуваха Спейси, че намеква за връзка между двете.

Писателят Дан Савидж написа в Туитър, че „нито алкохолизма, нито страхът от разкриване на ориентацията не оправдават сексуалното посегателство“, в което Спейси е обвинен. 

На 3 ноември 2017 г. Netflix публично обявяви отлагането на снимките на сериала „Къща от карти“, докато Спейси не бъде заменен.

63-годишният Спейси печели най-престижната награда в света на "Седмото изкуство" два пъти - за най-добра поддържаща роля във филма "Обичайните заподозрени" през 1995 г. и за най-добър актьор за "Американски прелести" три години по-късно.

Той се снима и в "Къща от карти", но бе изключен от хитовия сериал заради обвиненията в сексуални посегателства.

Антъни Рап е познат от филмите „Приключенията на бавачката“ и телевизионния „Стар трек: Откритие“ („Star Trek: Discovery“).