0

В окалистът на „Фактор“ Огнян Цолов е аут от групата, обяви самият той.

„По решение на централния комитет и с активната подкрепа на низовите организации вече не съм част от група Фактор“, написа в писмо до феновете си в социалните мрежи певецът.

Пенсия

Ето какво каза още музикантът: „Който е присъствал на страхотния концерт рок-поезия (70 години Сашо Петров), всъщност е присъствал на последното ми участие с групата! През 1985 бях поканен за соло вокал и така започнаха незабравимите времена на концерти, пътувания, записи, приятелства... Благодарен съм за всичко, което ми се случи през годините. Ние всички взимаме и даваме. Аз се надявам, че това, което съм дал и оставил като глас и емоция в хубавите песни и текстове, са допринесли „Фактор“ да бъде там, където е и нещата през годините да вървят напред и нагоре. Надявам се също, че и "следите, ако ги е имало, ще останат и след мен на този свят". Благодаря ви за любовта, обичта и уважението, които съм усещал винаги и навсякъде! Разбира се, това не значи пенсиониране. Музиката е невероятен дар за всички ни, така че продължавам по пътя. Надявам се и вярвам, че това, което следва и предстои да се случи, ще бъде вълнуващо... и отново ще се видим on stage!

В заключение: няма да бъда на сцената за концерта „50 години Фактор“, защото пях и бях с тях само 38 години. Желая успех на новото момче зад микрофона“.

Морал

„Казаха ми за писанията му. Малко е поизбързал, защото искахме да го поканим като гост на юбилейния концерт на „Фактор“. Той напусна заради „Елит“, защото 4 г. го предупреждавахме, че не може две рок групи да са с един и същи певец. Освен това той с нищо не е допринесъл за музиката – нито е композитор, нито автор на текстове, нито аранжор. Може да се дуе, понеже е най-отпред на сцената, обаче това, което му куца, е моралът. Не може и тук, и там! „Фактор“ са петима души и той е 17-ия певец за тия 50 г. Да не говорим, че 20 г. пя в Америка мои песни, без да ми каже. Жалко, че си тръгна сега, като реши да слуша външни хора, но всяко зло за добро. Намерихме си нов певец – много сериозен, завършил НАТФИЗ, с перфектна дикция и пее три тона над Огнян. Ще може да го чуете на концерта ни на 9 май в зала 1 на НДК“, коментира пред „Телеграф“ основателят на „Фактор“ Веселин Тодоров – Кокала.