0

А ктьорът Матю Макконъхи получи 5-годишна ограничителна заповед срещу жена, за която твърди, че го безпокои от години, съобщи изданието Ти Ем Зи.

Съдия издаде документа в четвъртък. Жената не присъства на заседанието и поиска отлагане, но то й беше отказано, тъй като магистратът й бил предоставил допълнително време.

Матю Макконъхи твърди, че получавал многобройни „безсмислени писма, имейли и несериозни съдебни дела, предназначени да ме примамят в съда“ от април 2022 г. насам. Жената също така е смятала, че двамата имат романтична връзка.

Актьорът каза, че ситуацията е ескалирала миналия месец, когато е научил, че тя си е купила билет за събитие, посветено на детската му книга, в Лос Анджелис. Макконахи твърди, че е обезпокоително, че жената е планирала да пропътува стотици километри, за да го види, предаде БТА.

Близки до него източници съобщиха, че Макконъхи е знаел, че деца и семейства ще присъстват на събитието и е искал да предпази всички – затова най-накрая решил да подаде молба за издаването на ограничителната заповед. Оказа се, че жената наистина се е появила на събитието, била е незабавно посрещната от полицията и изведена навън.

Сега тя няма да може да се приближава до актьора в продължение на 5 години. Представител на Макконахи не коментира решението на съда.