0

Ш ампионката по самбо Мария Оряшкова напусна “Игри на волята” сезон 6 малко преди финала след драматична елиминационна битка с Мартин Елвиса. Тя беше изпратена с аплодисменти на Арената, след като прекрати успешната си спортната кариера пред очите на цяла България. Оряшкова беше гост в подкаста “След Игрите”, където разказа за своите най-тежки и най-щастливи моменти в “Игри на волята” и за живота си извън риалитито. 

БОМБА В "ИГРИ НА ВОЛЯТА": Мария Оряшкова сложи край на славната си кариера (ВИДЕО)

Оряшкова разкри, че прекратяване на спортната ѝ кариера е дълго обмисляно решение. Една от мечтите ѝ е да отвори собствена зала за самбо и вече работи по въпроса. Оряшкова повдигна завесата за това как биха се справили в “Игри на волята” тя и нейният брат, ако бяха влезли заедно в екстремното риалити. 

Шампионката посочи Мартин Николов - Елвиса като достоен съперник на Арената. Тя сподели, че го намира за много умен. Оряшкова посочи Момчил, Мастагарков и Виолета за нейни фаворити за топ 3. Тя изтъкна, че много харесва играта на бизнес дамата. Оряшкова вярва, че Момчил може да спечели “Игри на волята” сезон 6. 

Най-трудните моменти за Оряшкова са били на Дивата река, където се сблъскала с най-големия си кошмар. Тя сподели, че най-голям страх е имала от паяците там и дори е отказвала да спи на земята първите вечери. Мария разказва в “След Игрите” и за други свои страхове, които е преборила по време на шоуто.

Пред водещата Ива Иванова, Оряшкова разказа, че Румен Радев и Теодора Мудева вече не живеят при нея и са се изнесли в собствения си апартамент. Когато са деляли един покрив, усещането е било все едно отново са в “Игри на волята”. Оряшкова разкри в “След Игрите” и как с Мудева са крили от Амазонките своето дългогодишно приятелство. 

В “След Игрите” Оряшкова разказва още за своя идеал за мъж, за отношенията си с Пеньо Гатевски - Гатьо след “Игри на волята” и за най-трудното състезание в живота ѝ, когато губи своята майка.

Гледайте епизодите на "След Игрите" в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube!

Повече за Мария Оряшкова

Мария Оряшкова е на 34 години и от Челопеч. Тя е десеткратна европейска шампионка по самбо и шест пъти носителка на световната титла. Оряшкова е републиканска шампионка и вицешампион на Европа по джудо, републиканска шампионка по борба и републиканска и европейска шампионка по сумо. Има докторантура в направление “Спорт” в Национална спортна академия. Не харесва егоцентрици и дървени философи.

След отпадането си от Игрите Оряшкова даде разтърсващо бекстейдж интервю. Ето какво каза шампионката по самбо:

ВЪПРОС: Как се почувства след загубата ти на Арената?

ОТГОВОР: След загубата на Арената днес бях много емоционална, защото плачех от радост. Не съм помисляла за загубата - да ме е яд или да чувствам някакъв негативизъм в себе си. Разплаках се, седнах на пясъка и просто исках като фотоапарат да запечатам всеки един момент от Арената, всяко едно кътче и всеки един сантиметър. Исках да остане в съзнанието ми завинаги. Това бяха сълзи от щастие.

ВЪПРОС: Какво те накара да вземеш решението да се оттеглиш от професионалния спорт?

ОТГОВОР: Трябваше да взема много трудно решение дали да спра със спортната кариера и вече го бях взела за себе си. Споделих го за първи път тук. Знам, че ще трябва да се сблъскам и навън, но не се страхувам и от това.

ВЪПРОС: Как се почувства, когато екипът те аплодира?

ОТГОВОР: Когато екипът ме аплодира усетих топлината, усетих невероятните думи, енергията на Арената, усетих всичко как настръхва по тялото ми и си казваш: “Не беше напразно всичко това”.

ВЪПРОС: Какво е мнението ти за постъпката на Ситнилска?

ОТГОВОР: Знам, че ще стане много скандално. Не искам да плюя по другите спортисти. Ние сме като едно семейство. Знам, че много хора ще бъдат разочаровани. Предпочитам да не коментирам това нещо, а да оставя на другите да преценят.

ВЪПРОС: Смяташ ли, че трябва да иска прошка от зрителите?

ОТГОВОР: Смятам, че всички Амазонки трябва да искат прошка на зрителите, на хората, защото ние бяхме едно племе и независимо, че имаше един виновник, всички бяхме част от това нещо. Така че, ще поискам прошка на всички, които бяха засегнати или бяха разочаровани от нас.

ВЪПРОС: Ако трябваше да останеш на самотен остров с трима от участниците, кои биха били те?

ОТГОВОР: Ако трябваше да остана на самотен остров с някои от участниците... това ще са Виктория, Момчил и може би.... Вили. Не я познавам, но просто искам да си поговорим и знам, че е много силна, много борбена и знам, че много неща мога да науча от нея.

ВЪПРОС: Като последната останала от Амазонките, какво би искала да кажеш на всички жени, които гледат?

ОТГОВОР: За първи път в Игри на волята имаше изцяло женско племе. Надявам се да сме оправдали очакванията на жените, че ние сме силни, че ще се справим, че колкото и да ни е трудно, никога няма да склоним глава. Надявам се повече жени да съберат смелост и да си подадат документите за следващия сезон. Жените имаме невероятни качества и Арената на Игри на волята е мястото, където можеш да ги откриеш и да ги докажеш. Да вдъхновиш и да дадеш пример, че може да бъдем силни. Не само физически, а и психически, емоционално... всячески.

ВЪПРОС: Има ли жена в Игри на волята, която може да спечели?

ОТГОВОР: Има жена от останалите, която може да спечели и това е Виктория. Аз ѝ го пожелавам от сърце.