0

Е дин от най-големите световни кинорежисьори Мартин Скорсезе изпрати специални поздрави на феновете си у нас. „Пожелавам всичко най-добро на моите почитатели в България”, каза той специално пред NOVA. Това се случи на червения килим на филмовия фестивал „Берлинале“.

Луна

„За трети път се виждаме на живо с него. Предишните два пъти бяха в Кан, като последно бяхме заедно на премиерата на филма му „Убийците на цветната луна“ с Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо. Досега никога не съм успявала да говоря с него, защото все бърза за някъде и е трудно да го спреш. Той обикновено не дава автографи, но сега на мен ми даде. Купих си една ретроспективна негова книга от книжарницата и върху корицата ми се разписа. Всичко се случи за секунди. Честитих му почетната награда „Златна мечка“ и го попитах какво означава тя за него. Той каза, че е страхотно и изпрати поздрави на феновете от България“, разказа пред „Телеграф“ репортерката на NOVA Ивелина Кунчева, която отразява филмовите награди.

„Оскар“

Скорсезе взе участие на Берлинския международен кинофестивал, където получи почетната награда "Златна мечка" за цялостен принос в киното. „С филмите, режисирани от него, през последния половин век той разви истинска запазена марка”, каза режисьорът Вим Вендерс в чест на 81-годишния Скорсезе.

Робърт де Ниро импровизирал една от най-известните си реплики

Режисьорът коментира пред NOVA номинацията си за "Оскар": „Това е страхотно за мен”. Самият режисьор е оптимист за бъдещето на киното. "Не мисля, че то умира. Трансформира се", каза режисьорът. "Гласът на отделния човек може да бъде чут както в TikTok, така и в четиричасов филм или в двучасов минисериал. Не мисля, че трябва да се страхуваме от технологиите". Според него фестивалите като "Берлинале" са мястото, където могат да бъдат открити новите режисьори.