0

В енци Мартинов взе в дома си Тигър и се похвали с неговата обич.

Всъщност не става реч за кръвожадна раирана котка, а за куче с благороден, обичлив нрав и топли очи, както сподели той пред „Телеграф“.

Баница

Венци Мартинов обясни, че всичко започнало с късметче от коледната баница и вече вярвал как коледните пожелания се сбъдват, и то по най-добрия начин. Там Мария Райчева, дъщерята на неговия стар добър приятел Тихомир Димитров, направила баница. И на изтегленото от Венци късметче отчетливо пишело: „Ново куче“.

Не му се вярвало, но няколко месеца по-късно то се случило през лятото. Сега станало така, че песът отишъл в дома на комедианта. Бил намерен край границата със Сърбия. Жена го открила, видяла тъжните му очи и добър нрав и го обявила за осиновяване. Та Венци решил да го приюти при своите два, както казва: „лютата Шари и тихия уличен боец Лъкчо“. Кръстили го Тигър.

Потомък

Венци каза пред „Телеграф“, че вероятно Тигър е потомък на „мигрирала белгийска овчарка“ и още някакво куче, най-вероятно от улична порода.

В типичния си стил той допълни за кучето с име на на котка: „Вече е нов другар и пазач. Играе си, гушка се в мен, обича да яде по всяко време, също като мен“. Тигър бързо се научил да облекчава големи и малки нужди навън. Разбрал се с другите два песа в дома на Мартинов.

Накрая Венци завърши: „Чувствам се освежен, релаксиран и облизан с истинска любов и благодарност“!